S&Ps rapport om lovforslag vedr. refinansieringsrisiko

Publiceret 05-02-2014

S&P har d. 4. februar offentliggjort en analyse vedrørende lovforslaget om refinansiering af rentetilpasningslån.

S&P roser forslaget for at skabe klarhed for investorerne om, hvad der sker, hvis en refinansiering fejler. Forslaget roses endvidere for at fjerne risikoen for, at et realkreditinstitut går konkurs, hvis en refinansieringsauktion fejler.

S&P fremhæver dog, at lovforslaget ikke vil reducere brugen af F1-lån. Realkreditinstitutternes afhængighed af kort finansiering vil derfor forblive høj. 

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Jeg har noteret mig, at S&P synes, at lovforslaget er centralt ift. at håndtere refinansieringsrisikoen i realkreditsektoren. S&P er således enig i, at lovforslaget fjerner risikoen for, at et realkreditinstitut går konkurs, hvis en refinansieringsauktion fejler. S&P anerkender også, at lovforslaget skaber klarhed for investorerne om, hvad der sker, hvis en refinansiering fejler. S&P’s analyse bestyrker mig kun i, at vi skal holde fast i lovforslaget. S&P mener fortsat, at der er for mange korte obligationer. Det er vi opmærksomme på. Det er en lidt anden udfordring, som ikke relaterer sig til lovforslaget. Finanstilsynet er i fuld gang med at se på en tilsynsdiamant, som skal medvirke til at håndtere denne udfordring. Jeg glæder mig derfor over de positive meldinger til lovforslaget fra S&P. Det er jo trods alt ikke hver dag, at man får ros fra den kant."