Covid-19: Retningslinjer for genåbning af konferencer og møder samt serveringssteder

Publiceret 07-05-2021

Regeringen er sammen med et bredt flertal i Folketinget blevet enige om næste fase af genåbningen af Danmark. Det betyder blandt andet, at konferencesteder igen kan byde gæster indenfor, ligesom den forudgående bordbestilling ved indendørsservering bortfalder. Derudover gives der igen mulighed for at holde bryllupsfest, konfirmationsfest eller lignende arrangementer til efter kl 23.

egeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om næste skridt i genåbningen. Aftalen om yderligere genåbning træder i kraft torsdag den 6. maj, hvor der blandt andet åbnes yderligere for serveringssteder samt for konferencer og møder.Yderligere genåbning af serveringsstederAftalen indebærer, at serveringssteder, lejede festlokaler og lignende kan holde åbent mellem kl. 23 og kl. 05 for private arrangementer som bryllupsfester, konfirmationer, studenterfest og lignende mærkedage, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen. Dette forudsætter også, at det kun er personer, der deltager i arrangementet, der har adgang til serveringsstedet.Der vil dog for serveringssteder fortsat være forsamlingsforbud, arealkrav, krav om coronapas samt øvrige restriktioner som ellers gælder for serveringsstederne.Herudover er partierne blevet enige om at afskaffe kravet om, at kunder skal bestille bord 30 minutter før ankomst til restauranter, værtshuse og øvrige serveringssteder.Genåbning af konferencer og møderDer kan fra den 6. maj igen afholdes konferencer og møder med op til 1000 deltagere med krav om coronapas, afstands- og arealkrav samt mundbind/visir mv. Derudover gælder der følgende retningslinjer:
  • Hvis der afholdes konference- og mødeaktiviteter i et lokale, hvor offentligheden har adgangen, skal man efterleve et arealkrav på 4 m2 pr. kunde, besøgende deltagere eller lignende. Hvis deltagerne i det væsentlige sidder ned, gælder der et arealkrav på 2 m2.
  • Konferencer og møder begrænses til maksimalt 1000 personer. For konferencer og møder med over 500 deltagere skal deltagerne inddeles i adskilte sektioner af 500 personer med bl.a. egen ind- og udgang og krav om sundhedsplan.
  • 14 dage inden afviklingen af en konferencer eller et møde med over 500 deltagere skal der som nævnt udarbejdes en sundhedsplan. Sundhedsplanen skal blandt andet indeholde oplysninger om den planlagte sektionsopdeling.
Det fremgår videre af aftalen, at der senest medio juni 2021 skal udarbejdes en plan for, hvornår nattelivet eller dele heraf kan genåbne. Derudover skal regeringen forud for genåbningen den 21. maj udarbejde en plan for gradvis normalisering ift. fysisk fremmøde på arbejdspladser, som skal drøftes med aftalepartierne.Det er stadig muligt at søge hjælp på trods af genåbningenSelvom Folketingets partier er blevet enige om næste fase af genåbningen, er det fortsat muligt at søge hjælp fra de generelle kompensationsordninger til og med den 30. juni 2021. Det betyder, at virksomheder og selvstændige med en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. kan få hjælp.Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.Med aftalen om yderligere genåbning forlænges forsamlingsforbuddet på 500 frem til den 31. august 2021. I de tilfælde, hvor forsamlingsforbuddet umuliggør afvikling af festivaler og andre større arrangementer, vil der være mulighed for at få kompensation via arrangørordningen. Arrangørordning er statsstøttegodkendt frem til foreløbigt den 30. juni 2021.Læs den politiske aftale om genåbning her For yderligere kontakt:Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07