Nu genåbnes erhvervslivet i Ishøj Kommune

Publiceret 20-04-2021

På grund af for høje smittetal har Ishøj Kommune måtte udskyde at genåbne dele af erhvervslivet, herunder de liberale serviceerhverv samt lukke ned for de erhvervsdrivende.

Men nu er Ishøj Kommune igen under et incidenstal på 200 i den automatiske model for lokale nedlukninger, hvilket betyder, at der fra onsdag d. 21 april må åbnes op for liberale serviceerhverv, udvalgsvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader, basarer, forlystelsesparker m.v. igen.  Desuden må serveringssteder i Ishøj Kommune åbne med de samme restriktioner og retningslinjer sammen med serveringsstederne i resten af landetder får mulighed for at åbne fra d. 21. april.

Følgende erhvervsaktiviteter kan åbne igen i Ishøj Kommune fra onsdag d. 21. april:

  • Åbning af udvalgsvarebutikker i kommunen
  • Åbning af forlystelsesparker mv. i kommunen
  • Åbning af liberale serviceerhverv 
  • Åbning af serveringssteder
  • Åbning af indkøbscentre, storcentre, stormagasiner, arkader og basarer

Kriterierne er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation og vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling.

For at skabe gennemsigtighed og forudsigelighed for blandt andet erhvervslivet bliver data for incidensniveauet i kommunerne offentliggjort på Statens Serum Instituts hjemmeside på hverdage omkring kl. 14. Dermed kan lokale erhvervsdrivende løbende holde øje med, om der er risiko for lokal nedlukning i deres kommune, eller hvor langt man er fra at kunne genåbne det lokale erhvervsliv efter en nedlukning

Stadig mulighed for at få kompensation

Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.

Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

 

For mere information kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachme@em.dk