Danmark i front for grøn skibsfart

Publiceret 21-04-2023

Erhvervsminister Morten Bødskov rejser på søndag til Singapore for at mødes med centrale maritime aktører. Formålet med rejsen er at skabe momentum forud for de afsluttende forhandlinger om en ny klimastrategi for global skibsfart i London til juli.

Som en af de største søfartsnationer i verden har Danmark et ansvar for at drive udviklingen mod en klimaneutral skibsfart globalt. Det er med det bagtæppe, at erhvervsminister Morten Bødskov søndag rejser til Singapore for at deltage i konferencen Singapore Maritime Week.

Formålet med rejsen er at fremme mulighederne for et ambitiøst resultat, når de 175 medlemslande i FN’s søfartsorganisation IMO, til sommer sætter sig ved forhandlingsbordet i London for at forhandle en ny klimastrategi for global skibsfart.

Et forhandlingsbord hvor Danmark ønsker at have en fremtrædende rolle.

”Ruslands invasion af Ukraine har gjort erhvervspolitik til sikkerhedspolitik. Vi skal være fri af Putins gas og olie, og alle brancher er nødt til at hoppe ombord på den grønne omstilling. Det gælder ikke mindst skibsfarten, som er en styrkeposition for Danmark. Der er brug for ambitiøs global regulering i IMO, derfor arbejder Danmark for et mål om klimaneutral international skibsfart i 2050. Nu handler det om, at skabe momentum for et ambitiøst resultat, når landene i IMO til sommer sætter sig ved forhandlingsbordet, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Under sit besøg skal erhvervsministeren deltage i møder og officielle arrangementer, og ministeren vil også være vært for en rundbordsdrøftelse om grøn omstilling af skibsfarten med deltagelse af ministre, internationale rederier og generalsekretæren for IMO, Kitack Lim.

For yderligere oplysninger kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07