Ny årsberetning viser stor succes med internationale myndighedssamarbejder

Publiceret 22-08-2016

I dag har Udenrigsministeriet offentliggjort den første årsberetning for ”Partnering with Denmark” – et dansk initieret program som støtter samarbejder mellem myndigheder i udviklingslande og relevante myndigheder i Danmark. Erhvervs- og Vækstministeriet har indtil videre igangsat samarbejder med både Brasilien, Kina og Ghana.

I 2015 lancerede den danske regering et nyt program, der har til formål at hjælpe udviklingslande med sektorspecifikke udfordringer samtidigt med, at der åbnes døre for danske virksomheder på nye markeder. ”Partnering with Denmark” har to ben: strategiske sektorsamarbejdsprojekter, hvor danske myndigheder hjælper udenlandske myndigheder med sektorspecifik ekspertise, og udsendelsen af vækstrådgivere.

Erhvervs- og Vækstministeriet har indgået aftaler om internationale myndighedssamarbejder i Kina, Ghana og Brasilien. For eksempel hjælper Erhvervs- og Vækstministeriet Brasilien med at skabe øget innovation og fremme digitaliseringen i den offentlige sektor. Samarbejdet inkluderer blandt andet, at ministeriet siden september 2015 har haft en vækstrådgiver udstationeret på den danske ambassade i Brasilien. Og i sidste uge deltog erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i åbningen af det første offentlige innovationslaboratorium i Brasilien

Det nye laboratorium er etableret i tæt samarbejde med det danske MindLab, som er en udviklingsenhed under Erhvervs- og Vækstministeriet.