Troels Lund Poulsen åbner innovationslaboratorium med dansk islæt i Brasilien

Publiceret 17-08-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag været med til at åbne et innovationslab i den brasilianske hovedstad, Brasilia, med stor inspiration fra det danske MindLab – en udviklingsenhed under Erhvervs- og Vækstministeriet.

Innovationslaboratoriet i Brasilien er oprettet som del af en treårig samarbejdsaftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og det brasilianske ministerium for økonomi, planlægning og offentlig administration, som blev underskrevet på ministerniveau i marts 2016. Aftalen finansieres via Udenrigsministeriet og skal være med til at skabe øget innovation og digitalisering af den offentlige sektor i Brasilien. Samtidig skal aftalen være med til at bane vej for danske virksomheders vækst i det sydamerikanske land.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: 

"Samarbejdet om det brasilianske innovationslab har store perspektiver for både os og brasilianerne, der ønsker at lære af de innovative og digitale løsninger og services, som vi har i Danmark. Vi har meget at tilbyde på det område. De er bl.a. interesserede i vores løsninger i forhold til NemID og Virk.dk. Samtidig håber vi, at samarbejdet vil åbne døre for danske virksomheder i Brasilien, der med 200 mio. indbyggere og et stort behov for digitale services byder på gode muligheder for dansk eksport."

Det brasilianske innovationslab vil i løbet af de næste to år have en fast medarbejder tilknyttet fra danske MindLab og derudover modtage ekspertbistand fra både MindLab og Erhvervsstyrelsen. Medarbejderne skal understøtte konkrete projekter, der skal udvikles til den offentlige administration i Brasilien og vil arbejde tæt sammen med den danske ambassade i Brasilien. Samtidig vil der komme brasilianske delegationer til Danmark i løbet af perioden for at høre om danske løsninger og besøge danske virksomheder.

Kontaktperson: Erhvervs- og Vækstministeriet: Pressechef Kim Bove, kkb@evm.dk, tlf.: 91 33 70 15

MindLab: Innovationschef Thomas Prehn, tpr@evm.dk, tlf.: 91 33 71 92