Femern Bælt-tunnelen vil i fremtiden binde Danmark og Tyskland sammen, og projektet har samtidig potentialet til at udgøre et stærkt fundament for den fremtidige, lokale erhvervsudvikling og mulighed for at skabe nye arbejdspladser.
Derfor besøger erhvervsminister Morten Bødskov i dag tunnelelementfabrikken ved Femern Bælt-forbindelsen for at drøfte, hvordan man kan indfri det store potentiale i området ved at etablere en erhvervspark på arealet bag tunnelelementfabrikken, hvor der allerede har vist sig at være national og international interesse i området.
Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Når Femern-tunnelen står færdig, kan det blive en decideret game-changer for det lokale erhvervsliv. Både i Rødby men også langt bredere. Det er en unik mulighed for at skabe nye lokale arbejdspladser, og det skal vi gøre alt for at udnytte. For kapløbet om fremtidens arbejdspladser raser afsted, og hvis vi ikke er på forkant risikerer vi, at fremtidens jobs går Danmarks næse forbi. Derfor har vi simpelthen ikke råd til at lade stå til, når vi har muligheden for at skabe gode muligheder for virksomheder her på Lolland, og derfor synes jeg det er meget positivt, at Lolland Kommune arbejder på en ny erhvervspark i området.”
Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen:
”Femern-forbindelsen er en historisk mulighed, der allerede er ved at forvandle Lolland til et dynamisk vækstcenter. Den skaber tusindvis af arbejdspladser og vil i fremtiden tiltrække endnu flere virksomheder, hvilket vil styrke både vores lokale og regionale økonomi. Samtidig forbedrer forbindelsen vores tilgængelighed til resten af Europa, og det gør Lolland mere attraktiv for både turisme og erhvervsliv. I den forbindelse arbejder vi på at udvikle en ny erhvervspark tæt på motorvejen og den kommende tunnel, som vil skabe optimale betingelser for nye virksomheder. Alt dette sker, mens vi bevarer og beskytter vores enestående natur og miljø."
Folketinget gav i 2023 hjemmel til at bevare tunnelelementfabrikken, når den er færdig med at producere tunnelelementer til Femern Bælt-forbindelsen. Partnerskabet for erhvervsfyrtårnet består foruden staten af et lokalt konsortium for erhvervsfyrtårnet med en lang række lokale og nationale aktører, Erhvervshus Sjælland samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.