Troels Lund Poulsen udpeger ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond

Publiceret 07-09-2016

Administrerende direktør for Velux, Jørgen Tang-Jensen, er netop udpeget som ny bestyrelsesformand for Danmarks Grønne Investeringsfond, der arbejder på at fremme den grønne omstilling i det danske samfund.

Jørgen Tang-Jensen har siden 2001 været administrerende direktør for Velux, der blandt andet producerer energivenlige ovenlysvinduer og ventilationsløsninger.

Han er uddannet cand. merc. og afløser Ditlev Engel, som tidligere på året trak sig fra posten som formand for bestyrelsen i Danmarks Grønne Investeringsfond på grund af et jobskifte.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen er glad for, at Jørgen Tang-Jensen har sagt ja til at blive formand for Danmarks Grønne Investeringsfond. 

"Jørgen Tang-Jensen er en kendt fortaler for grønne løsninger og har i sin karriere bygget et betydeligt kendskab op til grønne teknologiske løsninger. Han har en indsigt og erfaring, som kan udvikle Danmarks Grønne Investeringsfonds. Hans profil passer også godt sammen med den øvrige bestyrelse," siger Troels Lund Poulsen.  

Jørgen Tang-Jensen (60) selv ser frem til arbejdet i Danmarks Grønne Investeringsfond, hvor han blandt andet skal stå i spidsen for investeringsbeslutninger og den videre udvikling af fonden.

"Den grønne omstilling er en vigtig dansk konkurrenceparameter og en stærk forretningsmulighed for danske virksomheder. Det skal vi udnytte som kommerciel drivkraft til hurtigt og effektivt at omstille os til fremtidens bæredygtige forretningsmodeller. Det kræver, at vi gør grøn omstilling og god forretning til to sider af samme sag, og det er netop tankegangen bag Danmarks Grønne Investeringsfond," siger Jørgen Tang-Jensen.

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden yder lån til private virksomheder, almene boligorganisationer samt offentlige selskaber og institutioner.

Bestyrelsen består ud over formand Jørgen Tang-Jensen af næstformand Hilde Kjelsberg, Jan Bach Jensen, Lars Pehrsson, Lars Schröder og Ulla Röttger. Vækstfonden fungerer som sekretariat for fonden.

Kontaktperson: Presserådgiver Lars Erik Skovgaard, tlf.: 91 33 70 17, mail: las@evm.dk