Troels Lund deltager i eksportfremstød i USA

Publiceret 27-09-2016

60 danske virksomheder har kronprinsparret i front i stort fremstød for dansk eksport til USA.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen følger i dag med kronprinsparret og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på et stort eksportfremstød i USA.

Målet er at promovere danske virksomheder inden for en række af Danmarks styrkepositioner - bæredygtighed, healthcare, landbrug og fødevarer samt den maritime sektor. 60 danske virksomheder deltager i fremstødet de næste fire dage i henholdsvis Washington og Boston.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: 

"Jeg er glad for at kunne være med til at promovere nogle af Danmarks dygtigste virksomheder i USA. Danske virksomheder har rigtigt meget at byde på – især inden for de fire sektorer, besøget hér fokuserer på. Det har samtidig enorm værdi, særligt i USA, at kronprinsparret går forrest i sådan et fremstød. USA er i dag Danmarks tredje største eksportmarked, og spiller derfor en afgørende rolle for at skabe vækst og job herhjemme."

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen deltager på turen i en række arrangementer, der har til formål at styrke båndene mellem Danmark og USA. Det kommende præsidentvalg i USA gør besøget ekstra vigtigt, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. 

"Den globale frihandel er forudsætningen for den velstand vi, og mange andre lande oplever. Det er derfor bekymrende, at der i den amerikanske valgkamp tales så meget om at begrænse USA’s samhandel med andre lande. Jeg håber, at vi med eksportfremstød som dette kan bidrage til, at danske virksomheder får et solidt fodfæste i USA", siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Pressekontakt: Kim Bove, mail: kkb@evm.dk tlf: 0045 91 33 70 15.