Troels Lund: Rapport om realkredittens kursskæring vil indgå i politiske forhandlinger

Publiceret 12-10-2016

Realkreditten giver ikke i alle tilfælde forbrugerne tilstrækkelig information om den kursskæring, som skal betales i forbindelse med optagelse af boliglån. Det vurderer Finanstilsynet i en ny rapport. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen vil lade rapportens konklusioner indgå i de politiske forhandlinger.

Finanstilsynet har på anbefaling fra en arbejdsgruppe under Erhvervs- og Vækstministeriet gennemført en undersøgelse af, hvordan realkreditinstitutterne oplyser om kursskæring til private kunder.

Undersøgelsen viser, at realkreditinstitutterne ikke oplyser om kursskæring i alle relevante sammenhænge. Samtidig er oplysningerne ofte utilstrækkelige og svært forståelige for kunderne, ligesom de kommer meget sent i låneprocessen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udtaler:

»Finanstilsynet har i dag offentliggjort en rapport om realkredittens kursskæring på boliglån. Den vil nu indgå i de videre politiske forhandlinger, som opfølgning på de anbefalinger, der i september kom fra ekspertudvalget om gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet,« siger Troels Lund Poulsen.

Finanstilsynet finder, at realkreditinstitutterne for at leve op til deres forpligtelser over for kunderne i medfør af gældende lovgivning skal beskrive begrebet kursskæring udførligt et lettilgængeligt sted, som forbrugeren har adgang til uden at kontakte instituttet.

Institutterne skal også give retvisende information om kursskæring i relevante sammenhænge. Hvis et institut fremhæver fordele og ulemper ved én type lån, eksempelvis rentetilpasningslån, skal kursskæring fremgå som en tilbagevendende omkostning under ulemper, fremgår det blandt andet af rapporten.

Rapport om kursskæring

Pressekontakt i Erhvervs- og Vækstministeriet: Lars Erik Skovgaard, tlf. 91 33 70 17, e-mail: las@evm.dk.

Pressekontakt i Finanstilsynet: Kommunikationschef Søren Møller Christensen, tlf. 33 55 82 99, e-mail: smc@ftnet.dk