Troels Lund: Danmark skal sikres plads som førende biotek-nation

Publiceret 13-10-2016

Danmark ligger helt i top, når det gælder biotek-virksomheder, viser internationalt benchmark fra et amerikansk biotek-magasin, der bliver omtalt i TV2 i dag.

Undersøgelsen placerer Danmark som nummer et i Europa – og som den tredje bedste nation i verden, når det gælder biotek-virksomheder – kun overgået af USA og Singapore.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen glæder sig over den fornemme placering. 

"Danmark har en helt særlig styrkeposition inden for biotek, som vi kan være stolte af, men som vi også skal arbejde for at bevare. Det er bl.a. derfor, at jeg har nedsat et vækstteam for hele life science området, der med repræsentanter for de førende danske virksomheder skal komme med forslag til, hvordan vi kan sikre, at Danmark fortsat er i front. Jeg ser meget frem til at modtage forslagene fra vækstteamet i begyndelsen af 2017. Danmark har her en vækstklynge, som bliver afgørende for, at vi kan give et rigt velfærdssamfund videre til næste generation.

Når Danmark står så stærkt inden for biotek, skyldes det en langsigtet indsats inden for både forskning og finansiering. Fra statens side har eksempelvis Vækstfonden investeret over 2 mia. kr. i biotek over de seneste 15 år og har opnået gode resultater.

Men der er også udfordringer i horisonten for både danske biotek-virksomheder og andre, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. 

"En af de afgørende udfordringer er  adgangen til talent. Vi lever i en global landsby, hvor det at kunne tiltrække talent og viden er fuldstændig afgørende for at kunne skabe udviklingsmuligheder for danske virksomheder i fremtiden. Derfor skal vi gøre det nemmere at tiltrække talent til Danmark og sikre, at Danmark på alle områder er attraktive for vækstvirksomheder. Derfor har regeringen også i vores Helhedsplan præsenteret en lang række vækstinitiativer, der skal skabe grobund for flere investeringer i både små og mellemstore virksomheder og også sikre vækst og nye job i de store, globale danske virksomheder.

Yderligere kontakt via pressechef Kim Bové tlf.: 91 33 70 15, mail: kkb@evm.dk.