Troels Lund åbner Patent- og Varemærkestyrelsens kontor i Ikast

Publiceret 05-10-2016

Patent- og Varemærkestyrelsen åbner den 7. oktober sit nye kontor i Ikast. Det sker ved en åbningsreception, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen byder både medarbejdere og samarbejdspartnere officielt inden for i de nye lokaler.

"Det er med stor glæde, at vi nu officielt indvier Patent- og Varemærkestyrelsens nye lokaler i Ikast. Det er en klar ambition for regeringen, at de statslige arbejdspladser skal fordeles i hele landet og være tættere på deres kunder. Det opfylder vi klart med udflytningen af dele af Patent- og Varemærkestyrelsen til Ikast", siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Der er allerede flyttet medarbejdere ind i de nye lokaler i løbet af sommeren, men først nu er hele organisationen på plads på det nye kontor. Udflytningen af dele af Patent- og Varemærkestyrelsen er led i regeringens samlede udflytning af godt 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet. 

"Udflytningen af statslige arbejdspladser har på alle måder vist sig som en succes. Vi skaber nye job og basis for yderligere vækst i vores landdistrikter – samtidig med, at vi flytter vigtige institutioner for både borgere og virksomhederne tættere på deres hverdag. Udflytningen går helt efter planen, og vi oplever alle steder – også her i Ikast – en meget stor søgning af højt kvalificeret arbejdskraft", siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Patent- og Varemærkestyrelsen har længe overvejet muligheden for at åbne et nyt kontor, så man fysisk dækker et større geografisk område.

"Nærhed og tilstedeværelse har stor betydning for et stærkt samarbejde. Vi har længe haft en drøm om at komme tættere på de mange jyske og fynske virksomheder og IP-rådgivere, som er med til at løfte Danmark med innovation i verdensklasse. Derfor gav det rigtig god mening at føre den drøm ud i livet, da regeringen lagde sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser", siger direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen Jesper Kongstad.

Kontoret vil dække de samme kompetencer som sit søsterkontor i Taastrup. Fra åbningsdagen vil 32 medarbejdere være klar til at hjælpe virksomheder og IP-rådgivere med patenter, varemærke- og designbeskyttelse, og fra nytår er forventningen, at kontoret vil bestå af 35 medarbejdere.

Alle er velkomne til at deltage i åbningen, som finder sted d. 7. oktober kl. 14.30-17.00 på Lene Haus Vej 21, 7430 Ikast. Ministeren vil officielt deltage i åbningen fra kl. 15.15.

Tilmelding er ikke nødvendig, men af hensyn til planlægning modtager Patent- og Varemærkestyrelsen gerne besked fra dem, der har tænkt sig at deltage på tilmelding@dkpto.dk.