Peter Christensen og Troels Lund Poulsen mødes med amerikanske Lockheed Martin og danske Weibel Scientific

Publiceret 10-11-2016

I dag mødes erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og forsvarsminister Peter Christensen med Lockheed Martins administrerende direktør hos den danske radarproducent Weibel Scientific i Allerød.

Forsvarsminister Peter Christensen udtaler:

”Efter vores beslutning om F-35 som Danmarks nye kampfly er der et stort potentiale for at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for virksomhederne og Danmark. Derfor var vi i september i USA, og derfor besøger vi i dag Weibel Scientific sammen med Lockheed Martin. Jeg vil gøre mit for, at et endnu tættere samarbejde mellem danske og amerikanske virksomheder også afspejler sig i danske ordrebøger.”   

Besøget finder sted som følge af valget af F-35 som Danmarks nye kampfly og som et led i regeringens arbejde for at fremme danske virksomheders involvering i F-35 programmet og andre områder, hvor dansk industri har særlige kompetencer. Besøget handler om at fremme samarbejdsrelationerne til Lockheed Martin og dermed styrke dansk industri.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udtaler:

”Potentialet i F-35 samarbejdet er et tocifret milliardbeløb, når Danmark og de øvrige partnerlande samlet skal have over 3.000 F-35 fly. I den sammenhæng er det et positivt signal, at Lockheed Martin nu besøger Danmark med den øverste direktør. Det er min ambition, at brede samarbejdet ud, så flere danske virksomheder får mulighed for at deltage i produktion, vedligeholdelse og videreudvikling af F-35 flyene, men også at vi viser Lockheed Martin, at danske virksomheder kan levere andre typer af materiel, hvor der også er et potentiale for fremtidigt samarbejde.”