Nyt innovationssamarbejde mellem Danmark og Brasilien

Publiceret 16-03-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag underskrevet en treårig samarbejdsaftale om øget innovation og digitalisering af den offentlige sektor i Brasilien. Aftalen skal bl.a. være med til at bane vej for danske virksomheders vækst i det sydamerikanske land.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udtaler:
”Det er et interessant samarbejde, hvor Brasilien skal lære af de innovative og digitale løsninger og services, som vi har i Danmark. Her har vi meget at tilbyde brasilianerne. Samtidig er det forhåbningen, at projektet vil åbne døre for danske virksomheder i Brasilien, der med sine 200 mio. indbyggere og et stort behov for digitale services byder på fornuftige muligheder.” 
 
Samarbejdsaftalen er underskrevet i dag på en videokonference, og den betyder, at Erhvervs- og Vækstministeriet de næste tre år vil samarbejde med det brasilianske ministerium for økonomi, planlægning og offentlig administration. 
 
Ét af de første initiativer i samarbejdet er oprettelsen af et innovationslab i Brasiliens hovedstad Brasilia. Innovationslaboratoriet oprettes med stor inspiration fra det danske MindLab, som er en udviklingsenhed under Erhvervs- og Vækstministeriet. I løbet af det treårige samarbejde skal medarbejdere fra MindLab arbejde på innovationslaboratoriet i Brasilia og understøtte konkrete projekter, der skal udvikles til den offentlige administration i Brasilien – til gavn for alle borgere i Brasilien.  
 
Som en del af samarbejdet, var en delegation fra det brasilianske ministerium på studietur til Danmark i sidste uge, hvor de blev præsenteret for en række danske digitale løsninger, som fx NemID, Virk.dk mm.
 
Minister for økonomi, planlægning og administration, Valdir Simão:
”Denne samarbejdsaftale vil være med til at skabe et miljø for innovative løsninger i det offentlige. Brasilien og Danmark har fælles interesser i at gøre offentlige tjenester effektive og gennemsigtige og fremme innovationskulturen. Vi ønsker, at udveksle erfaringer og viden, for at gennemføre nye strategier i fremtiden, især inden for digital forvaltning.”
 
Efter planen skal erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og den brasilianske minister åbne innovationslaboratoriet i Brasilia i august 2016.
 
Kontaktperson: 
Pressekonsulent Rasmus Holm Thomsen, rht@evm.dk, tlf.: 91 39 94 55