Global internet-konference kommer til København i 2017

Publiceret 10-03-2016

Det er netop blevet offentliggjort, at det bliver København, som skal lægge rammer til, når ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) afholder deres næste årlige globale konference 11.-16. marts 2017.

På konferencen mødes mere end 2.000 af verdens førende internetinteressenter for at drøfte, hvordan internettet styres i fremtiden. Konferencen afholdes af Erhvervsstyrelsen, Dansk Internet Forum og Wonderful Copenhagen. Konferencen er åben for alle interesserede. 
 
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:
"Det er positivt for dansk erhvervsliv, at ICANN har valgt at holde deres næste konference i København. Internettet er den grundlæggende infrastruktur for moderne tids vækst og innovation. Alle dele af samfundet, ikke mindst erhvervslivet, er afhængig af, at vi har et globalt, frit og åbent internet, som alle brugere kan have tillid til. Og styringen af internettet er afgørende for, hvordan vi forvalter dette globale fælles gode. 
 
Jeg ser derfor frem til, at dansk erhvervsliv og andre med interesse i internettets fremtid får mulighed for at deltage og påvirke dialogen om, hvordan internettet fortsat kan være den globale og frie ressource, som vi kender i dag.”
 
ICANN er en international non-profit organisation baseret i USA, som varetager den overordnede styring af internettet. ICANN varetager bl.a. administrationen af domænenavne (fx .dk og .com) og IP-adresser på glo-balt plan. ICANN er en såkaldt multistakeholder organisation. Beslutninger, der bliver truffet af ICANN's bestyrelse, baseres på input fra internet-samfundets interessenter, der er repræsenteret i ICANN's underliggende interessentgrupper og rådgivende komiteer. Alle interessenter kan deltage i dialogen om styringen af internettet. 
 
USA har for nyligt besluttet at overgive den sidste kontrol med centrale dele af internettets funktioner til ICANN og det globale internetsamfund. 

Kontaktperson: 
Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, tlf. 91 39 94 07.