Troels Lund Poulsen: Private virksomheder skal ikke udkonkurreres af det offentlige

Publiceret 26-05-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen vil arbejde målrettet for at undgå, at offentlig erhvervsvirksomhed skader private virksomheder.

Konkurrencerådet har netop offentliggjort analysen ’Offentlige aktiviteter på kommercielle markeder’. Analysen indeholder blandt andet en række anbefalinger, som har til formål at sikre, at offentlige aktiviteter ikke forvrider konkurrencen på de kommercielle markeder.

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen:

”I regeringen arbejder vi målrettet for at sikre ordentlige rammer og vilkår, som gør det let at opstarte og drive virksomhed i Danmark. Derfor er det naturligvis fuldstændigt uacceptabelt, hvis offentlige aktører har en uberettiget konkurrencefordel."

"Jeg synes, at det er nogle meget interessante og relevante anbefalinger, som Konkurrencerådet er kommet med. Jeg vil nu drøfte med resten af regeringen, hvordan det bedst kan lade sig gøre i praksis at imødekomme anbefalingerne og få løst det her problem. Det er bestemt en dagsorden, hvor regeringen er klar til at handle."

"Det er vigtigt for regeringen, at offentlige aktører ikke kvæler eksistensgrundlaget for dygtige, private virksomheder ved at gå ind på markeder på konkurrenceforvridende vilkår. Det skader i sidste ende både forbrugerne, virksomhederne og væksten i Danmark. ”

Offentlige aktiviteter på kommercielle markeder her

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, tlf. 91 39 94 07