DenmarkBridge styrker broen mellem dansk erhvervsliv og Silicon Valley

Publiceret 03-05-2016

En ny forening, DenmarkBridge, skal sikre danske virksomheder og iværksættere bedre adgang til viden, netværk og kapital i Silicon Valley. Foreningen tilbyder medlemskab til alle danske virksomheder og organisationer. Foreningen etableres af A.P. Møller – Mærsk, Danske Bank, DI, LEGO, og Vækstfonden i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Silicon Valley i Californien er tidens ubestridte epicenter for udvikling af nye teknologier og vækstorienterede forretningsmodeller. Det er derfor vigtigt for dansk erhvervsliv at følge med i udviklingen netop her – så vi selv kan være med til at præge udviklingen. Foreningen DenmarkBridge skal styrke broen mellem dansk erhvervsliv og udviklingen i Silicon Valley. Ved at skabe en stærk forening og fælles platform her i Danmark kan vi samlet styrke vores tilknytning til den unikke erhvervsudvikling på især IT-området i Silicon Valley.

DenmarkBridge er en del af regeringens seneste vækstpakke og skal skabe grobund for strategisk netværk og videndeling på højeste niveau og dermed understøtte danske virksomheder og iværksætteres adgang til viden og kapital i Silicon Valley. DenmarkBridge etableres i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge.

DenmarkBridge vil samle en række danske virksomheder med interesse for teknologiudviklingen og de muligheder, det giver for virksomheders forretningsudvikling og vækst. Konkret vil DenmarkBridge afvikle forskellige typer af aktiviteter på begge sider af Atlanten, der giver medlemmerne mulighed for at nytænke forretningsmodeller, sammentænke værdikæder og udnytte forretningskritisk teknologi med ligesindede på den anden side af Atlanten.

Foreningen er netop stiftet. Foreningen er åben for alle virksomheder, organisationer og enkeltpersoner.

Læs meget mere om DenmarkBridge på www.denmarkbridge.dk

Udtalelse fra erhvervs- og vækstministeren

”Det er regeringens mål at få flere danske virksomheder til at vokse sig så store, at de for alvor kan begå sig på det globale marked. DenmarkBridge bidrager hertil ved at skabe en bro mellem dansk erhvervsliv, danske iværksættere og iværksættere og investorer i Californiens Silicon Valley. På den måde får de danske iværksættere og virksomheder bedre adgang til kapital og ikke mindst de kompetencer, der findes i Silicon Valley.”

- Troels Lund Poulsen, erhvervs- og vækstminister

Udtalelse fra stiftende medlemmer:

A.P. Møller – Mærsk

Entreprenørskab og teknologisk innovation er og har altid været en integreret del af Mærsk Gruppens svar på konstante markedsforandringer og muligheder. Vi opererer i industrier drevet af teknologi og innovation og er konstant på udkig efter innovation, der kan skabe nye forretningsmuligheder og transformere vores forretning. I DenmarkBridge indgår vi i et netværk, som giver os og andre danske virksomheder strategisk indsigt i den teknologiske udvikling i Silicon Valley, der har potentiale til at forbedre innovationskraften i danske virksomheder.

- CEO i Mærsk Gruppen, Nils Smedegaard Andersen.

Danske Bank

DenmarkBridge er et vigtigt initiativ, som Danske Bank er glade for at være en del af. At udforske og udnytte de muligheder der følger af den teknologiske udvikling, er afgørende for at fastholde og forbedre dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

- CEO Thomas F. Borgen, Danske Bank

DI

Vi skal hele tiden arbejde for at forbedre virksomhedernes muligheder for at skabe vækst og job i Danmark. Her er et globalt udsyn og et stærkt netværk helt centralt. En af de vigtigste opgaver for danske virksomheder de næste mange år bliver at komme i front på den digitaliseringsbølge, der ruller over hele verden netop nu. Her forventer vi, at DenmarkBridge bliver et vigtigt og nyttigt samarbejde.

- Adm. direktør Karsten Dybvad, DI

LEGO

Vores mål er ultimativt at nå alle børn i hele verden, fordi vi ved, at læring gennem kreativ leg udvikler de essentielle færdigheder, som børn får brug for i fremtiden. Denne globale ambition kræver, at vi hele tiden er i stand til at udvikle vores virksomhed til næste skridt. Det indebærer blandt andet også, at vi lærer af andre og lader os inspirere af nye måder at gøre tingene på. 

- Adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego

Vækstfonden

Vi kan lære en masse fra Silicon Valley om at bygge et sammenhængende økosystem for udvikling af ny teknologi og aggressive forretningsstrategier i nye og eksisterende virksomheder. I deres kultur og DNA ligger en stærk vilje og evne til at bygge virksomheder, der hurtigt vokser sig store og erobrer verden. Det er denne kultur og DNA, vi skal arbejde mere på i Danmark. 

- Direktør Christian Motzfeldt, Vækstfonden

Fakta

 • DenmarkBridge er stiftet af private virksomheder i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. 
 • Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge. 
 • Bestyrelsen i DenmarkBridge er udpeget af de stiftende medlemmer og består af:
  • Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, bestyrelsesformand i DenmarkBridge
  • Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank
  • Jacob Aqraou, investor og tidligere Sr. Vice President i eBay
  • Scott Bonham, investor og stifter af C100, den canadiske pendant til DenmarkBridge
  • Thomas Bustrup, direktør i DI
  • Lars Dalgaard, Iværksætter og founder af SuccessFactors
  • Carl Erik Kjærsgaard, Founder and CEO Blackwood Seven
 • Vækstfonden vil levere sekretariatsbetjeningen til DenmarkBridge i en opbygningsperiode. Indsatsen vil komplementere aktiviteterne på Innovationscenteret i Silicon Valley, hvor Vækstfonden også vil have en udsendt medarbejder som en del af teamet.

For yderligere informationer, kontakt:

Peter G.H. Madsen, kommunikationsansvarlig, Erhvervs- og vækstministeriet / ptm@evm.dk / +45 91 33 70 17