23 ministre opfordrer til at styrke det digitale indre marked

Publiceret 23-05-2016

Forud for det digitale rådsmøde torsdag den 26. maj opfordrer 23 ministre fra 14 EU-lande til at sikre et stærkt og mere sammenhængende digitalt indre marked ved et fælles brev til den nederlandske formand for Rådet, økonomiminister Henk Kamp. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholdt er blandt underskriverne.

I brevet fremhæver de 23 ministre, at et stærkt digitalt indre marked er nødvendigt for at sikre vækst og beskæftigelse i hele Europa. 

Ministrenes fælles vision er et digitalt indre marked karakteriseret ved simpel, gennemskuelig og stabil lovgivning, der stimulerer digitalt iværksætteri og digitalisering i hele erhvervslivet til gavn for både virksomheder og forbrugere. Ministrene opfordrer til at opbygge et solidt fundament for den digitale økonomi, bl.a. ved at sikre velfungerende digital infrastruktur. Ministrene peger ligeledes på, at det bør gøres lettere at handle online i det indre marked, bl.a. ved at sikre fælles forbrugerregler på et højt niveau. 

Endelig fremhæver ministrene, at man have et positivt syn på nye digitale teknologier og forretningsmuligheder.