Regeringen har sammensat et slagkraftigt Produktionspanel 4.0

Publiceret 12-06-2016

5 medlemmer med viden om den digitale udvikling og dansk erhvervsliv skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark og danske virksomheder får den digitale førertrøje på.

Med topdirektører fra Google, Danfoss, Novozymes, Universal Robots, Danish Crown og medlemmer fra World Economic Forum og fagbevægelsen, har Erhvervs- og Vækstministeren sammensat et slagkraftigt Pro-duktionspanel 4.0. Det skal bringe den digitale omstilling op fart.
 
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:
 
”Jeg er meget glad for, at vi har kunnet sammensætte så slagkraftigt et panel, der har bred og dyb viden om de udfordringer og muligheder, som den accelererende digitale omstilling bringer. Jeg har stor tiltro til, at panelet kan lave nogle ambitiøse og perspektivrige anbefalinger til at give Danmark en digital førertrøje på.”
 
Regeringens Produktionspanel 4.0 får blandt andet til opgave at se på, hvordan virksomheder i hele Danmark – særligt de små- og mellemstore –udnytter data, robotter og de digitale muligheder, som lige nu er i hastig udvikling.
Panelet skal fx se på barrierer for investeringer, kompetencer og det offentliges rolle i at understøtte, at virksomhederne får et digitalt løft.
 
”Vi har et godt digitalt udgangspunkt, men udviklingen accelererer lige nu kraftigt, og det er afgørende for dansk erhvervslivs vækst og konkurrenceevne, at vi udnytter mulighederne i industrialisering 4.0. Særligt blandt de små og mellemstore virksomheder er der plads til at rykke hur-tigere på den digitale udvikling,” siger Troels Lund Poulsen
 
Formanden for produktionspanel 4.0 er koncernchef/CEO i Danfoss Niels B. Christiansen, som viderefører arbejdet fra Produktionspanelet.
Produktionspanel 4.0 afleverer sine anbefalinger til regeringen i april 2017.
 
Medlemmerne Produktionspanel 4.0:

 1. Niels B. Christiansen, koncernchef, Danfoss (formand)
 2. Anne-Lise Høg Lejre, direktør for produktion, Teknologisk Institut
 3. Brian Gottorp Jeppesen, direktør, Mjølner Informatics
 4. Camilla Ley Valentin, CCO og Co-founder, Queue-it
 5. Charlotte Lundblad, adm. direktør og HR direktør, CSC Danmark
 6. Claus Jensen, formand, CO-industri
 7. Enrico Krog Iversen, administrerende direktør, Universal Robots
 8. Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg samt professor i fysik og nanovidenskab, Aarhus Universitet
 9. Jacob Himmelstrup, salgsdirektør, Linimatic
 10. Jais Valeur, direktør, Danish Crown
 11. Jim Hagemann Snabe, World Economic Forum
 12. Line Rix, Managing Partner, 1508.dk
 13. Mads Andersen, næstformand, CO-industri
 14. Peder Holk Nielsen, koncernchef, Novozymes
 15. Peter Friis, direktør, Google Nordics

Produktionspanelets kommissorium

Kontaktperson: Pressekonsulent Rasmus Holm Thomsen, Erhvervs- og Vækstministeriet, tlf. 91 39 94 55 / rht@evm.dk eller produktionspanel@evm.dk.