Dansk bud på Tour de France-start blev godt modtaget

Publiceret 20-06-2016

Den danske cykelkultur, København som verdens bedste cykelby og danskernes store begejstring for Tour de France gør Danmark til et oplagt sted at starte verdens største cykelløb. I dag præsenterede Danmark sit officielle bud på en Tour-start i 2019 i Paris.

Tour de France løbsdirektør Christian Prudhomme var æresgæst, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og overborgmester Frank Jensen her til eftermiddag præsenterede det danske bud på en Tour de France Grand Départ.

Ved en ceremoni i Danmarkshuset på Champs-Élysées i Paris overrakte ministeren og Københavns overborgmester det officielle danske bud til Tour-ledelsen. Og både ministeren og overborgmesteren talte passioneret om Danmark som førende cykelnation og dermed som en naturlig start for Tour de France. Ligeledes blev der vist film, som viste København og Danmark fra den allermest pedal-venlige og charmerede side, og som gennemgik detaljerne omkring de foreslåede etaper gennem landet, som en Tour de France-start på dansk jord vil indebære.

Ministeren og overborgmesteren overrakte bud-bogen i en flot cykelhjuls-inspireret æske omvundet af en cykelslange til løbsdirektør Christian Prudhomme.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Det er jo vores store håb, at vi kan få Tour de France til at starte i Danmark i 2019 eller et af de efterfølgende år. Jeg synes selv, at vi har rigtigt meget at byde på, både i form af vores unikke danske cykelkultur og vores smukke byer og landskaber, men også fordi vi i Danmark har stor erfaring med at afholde store internationale sportsevents. Det har vi forsøgt at videreformidle til folkene fra ASO i dag, og det er mit indtryk, at Christian Prudhomme var imponeret over det arbejde og de tanker, vi har lagt i vores bud.”

København er den officielle start-by i det danske bud på Grand Départ, som også har fået sloganet: ”The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world”.

Overborgmester Frank Jensen:

”København er verdenskendt som cykelby, og det er netop det stærke brand, vi slår på i vores bud til Tour de France. Halvdelen af københavnerne cykler dagligt til og fra arbejde, og byen er internationalt berømt for at være indrettet til at gøre cyklerne til den foretrukne transportform. En Grand Départ i København fulgt af etaper ud i et sommersmukt Danmark vil vise vores land fra sin allerbedste side”.

I buddet foreslås tre etaper i Danmark. Åbningsetapen er en enkeltstart på 10 km rundt i København med start og slut ved rådhuset i indre by og en rute, der passerer bl.a. Amalienborg, Rosenborg og Christiansborg. Anden etape går fra Roskilde til Odense via Sorø, Slagelse og Korsør og ikke mindst over Storebæltsbroen. Den sidste danske etape går fra Vejle til Sønderborg via Jelling, Kolding, Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa.

Med i det danske bud er, udover Erhvervs- og Vækstministeriet og Københavns Kommune, også Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og følgende kommuner og regioner: Roskilde, Odense, Vejle og Sønderborg kommuner samt Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark.

VisitDenmark var i dag med til at arrangere selve budoverrækkelsen.

Pressekontakt for yderligere kommentarer:

  • Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen via presserådgiver Sara Ringgaard Price, Erhvervs- og Vækstministeriet, srp@evm.dk, tlf. +45 91 39 94 07
  • Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, Københavns Kommune, +45 31 47 94 97
  • Om overrækkelsesarrangementet: senior kommunikationskonsulent Eline Andersen, Sport Event Denmark, ea@sporteventdenmark.com, +45 51 22 53 85