Danmark overrækker officielt bud i Paris på Tour-start

Publiceret 14-06-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og overborgmester Frank Jensen overrækker mandag den 20. juni det danske bud på Tour de France Grand Départ i København under en ceremoni i Danmarkshuset i Paris.

"The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world”. Det er sloganet, når Danmark med Københavns som værtsby søger om værtskabet for starten på Tour de France, den såkaldte Grand Départ.

Den officielle overrækkelse af det danske bud finder sted på 7. etage i Maison du Danemark (Danmarkshuset) på avenue des Champs-Elysèes.

Pressen er inviteret til den officielle overrækkelse, der finder sted mandag den 20. juni kl. 13.00 – 15.00 i Danmarkshuset, 142 avenue des Champs-Elysèes i Paris, Frankrig.

Her vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og overborgmester Frank Jensen overrække det danske bud til løbsdirektør Christian Prudhomme fra Amaury Sport Organisation (ASO).

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og det vil være en helt unik chance for at promovere Danmark, hvis det kan lykkes at få Grand Départ til Danmark. Jeg er glad for, at stat, regioner og kommuner har fundet sammen om at tiltrække Tour de France til Danmark, og det er et stærkt signal om vores høje engagement, når vi sammen tager til Paris for personligt at overrække vores bud til ASO.”

Overborgmester Frank Jensen:

”Det er en kæmpe fornøjelse at være med til at aflevere Danmarks bud på en tourstart. Hvis touren vælger København som udgangspunkt for Grand Départ, vil det være med til at fremvise sommer-Danmark i al sin pragt for mange, mange millioner seere over hele verden og København som verdens bedste cykelby.”

Ud over ministeren og overborgmesteren deltager også repræsentanter fra Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og VisitDenmark, der også står bag overrækkelsesarrangementet og udarbejdelsen af præsentationen, samt regionsformænd og borgmestre fra de øvrige kommuner og regioner, der står bag det danske bud: Roskilde, Odense, Vejle og Sønderborg kommuner samt Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark.

Program:

12.30: Ankomst og registrering

13.00: Præsentation og overrækkelse af bud

13.30: Reception samt mulighed for spørgsmål og individuelle interviews med de danske aktører

Tilmelding til arrangementet bedes ske til:

Presserådgiver Sara Ringgaard Price, Erhvervs- og Vækstministeriet: srp@evm.dk, tlf. +45 91 39 94 07.

Pressekontakt for yderligere kommentarer:

  • Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen via presserådgiver Sara Ringgaard Price, Erhvervs- og Vækstministeriet, srp@evm.dk, tlf. +45 91 39 94 07.
  • Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, Københavns Kommune, +45 31 47 94 97
  • Om overrækkelsesarrangementet: Lars Vallentin Christensen, Head of Sport, Wonderful Copenhagen, +45 23 38 30 63.