Erindringsmønter hjælper iværksættere og socialøkonomiske virksomheder

Publiceret 11-07-2016

Iværksættere og socialøkonomiske virksomheder kan se frem til oprettelsen af to nye puljer med i alt knap 10 mio. kr. Pengene kommer fra overskuddet fra salg af erindringsmønter i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 70 og 75 års fødselsdage.

Danske iværksættere og socialøkonomiske virksomheder kan sende en venlig tanke til Hendes Majestæt Dronning Margrethe. De to grupper får nemlig mulighed at søge to nyoprettede puljer med i alt 9,95 mio. kr., som kommer fra salg af erindringsmønter udstedt af Nationalbanken i anledning af Dronning Margrethes 70 og 75 års fødselsdage.

Pengene fordeles med en pulje på 4,95 mio. kr. til finansiering af iværksætteri og en socialøkonomisk pulje med 5 mio. kr. efter tilslutning fra Folketingets finansudvalg.

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen:

- Det er glædeligt, at vi med midler fra salg af erindringsmønterne får mulighed for at give en økonomisk håndsrækning til iværksættere og socialøkonomiske virksomheder. Danmark har brug for begge dele, hvis vi skal sætte skub væksten, og samtidig sørge for, at så mange som muligt får mulighed for at få et fodfæste på arbejdsmarkedet. Forhåbentlig kan der nu realiseres en række gode ideer og projekter, som kan være med til at styrke vækstmulighederne.

Den socialøkonomiske pulje udmøntes af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst og forventes at være klar til september. Iværksætterpuljen kan søges fra i dag.

Tilskud fra iværksætterpuljen kan søges i to spor. Dels et spor for større nationale arrangementer og projekter, der skal styrke iværksættere i hele Danmark. Dels et spor for mindre og enkeltstående projekter, som skal understøtte økosystemer for iværksættere i et bestemt fagmiljø eller geografisk område.

Fristen for at søge puljen er udgangen af august.

- Iværksætterpuljen er fuldt på linje med regeringens ambitioner om at styrke iværksætterkulturen i Danmark, og understøtte den indsats, der gøres for at skabe fremtidens danske vækstvirksomheder. Den opgave er særdeles vigtig, og derfor vil regeringen også præsentere en iværksætterstrategi i slutningen af året, som yderligere skal medvirke til at bringe Danmark i vækst, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Læs mere om iværksætterpuljen, ansøgningskriterier mm. på Erhvervsstyrelsen hjemmeside:

For yderligere kontakt:
Kim Bove, pressechef, mail: kkb@evm.dk, tlf.: 9133 7015.