Troels Lund Poulsen: Ny revolution kan skabe øget dansk vækst

Publiceret 20-01-2016

Det verdensøkonomiske topmøde i Davos har som overordnet tema ”den fjerde industrielle revolution”. En lang række politikere, erhvervsledere, forskere og ledere fra civilsamfundet er samlet i den schweiziske alpeby for at drøfte betydningen af fjerde industrielle revolution.

Ministeren har blandt andet været paneldeltager i en drøftelse om den industrielle revolutions betydning for fremtidens arbejdsmarked, bl.a. med den anerkendte MIT-professor Erik Brynjolfsson og Nobel-prisvinder i økonomi Christopher Pissarides.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Det var en utrolig interessant diskussion om, hvordan vi sikrer, at den stigende grad af automatisering og digitalisering bidrager til vækst og nye job og ikke gør folk arbejdsløse. Danmark er på nogle områder godt rustet til den fjerde industrielle revolution, men vi skal have mere fokus på, hvordan fx de små og mellemstore virksomheder udnyttet den ny teknologi, så de kan vokse og skabe nye job.

Derfor har jeg også igangsat et helt nødvendigt arbejde om, hvordan vi i Danmark får udnyttet de nye digitale landvindinger til at skabe vækst og ny velstand”.

Senere mødes erhvervs- og vækstministeren med en række af de tilstedeværende danske erhvervsledere, inden dagen afsluttes med en middagsdrøftelse om ”Creative Disruption” med deltagelse af blandt andre Wikipedia-medstifter Jimmy Wales.

Se video med Troels Lund Poulsen fra Davos

Yderligere henvendelse kan ske via pressechef Kim Bové: tlf: 91 33 70 15, mail: kkb@evm.dk