Troels Lund Poulsen møder EU-kommissær: EU’s indre marked skal optimeres

Publiceret 25-02-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen mødes i morgen, den 26. februar 2016, med den polske EU-kommissær, Elżbieta Bieńkowska, for at drøfte EU's indre marked.

Når erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i morgen kl. 12.00 mødes med EU-kommissær Elżbieta Bieńkowska, er det for at diskutere EU's indre marked. For selvom det indre marked allerede er en stor fordel for danske virksomheder, er der stadig ting, der kan optimeres, og som kan gøre livet nemmere for danske virksomheder på det europæiske marked.

På mødet vil erhvervs- og vækstministeren derfor fremlægge de danske prioriteter for det indre marked. Det drejer sig blandt andet om færre nationale særregler. Herudover skal de drøfte et nyt EU-forslag om etableringen af et såkaldt servicepas, der skal gøre det mindre bøvlet for virksomheder at sælge serviceydelser i andre EU-lande. 

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen: 

”Europa har, som vores absolut største eksportmarked, stor betydning for dansk vækst. Som erhvervs- og vækstminister har jeg derfor konstant fokus på, hvordan vi sikrer vores virksomheder de bedste muligheder for at gøre forretninger i Europa."

"EU’s indre marked er en stor gevinst for Danmark, men vi kan gøre det endnu bedre. Der er stadig ting, der kan optimeres, så vi får endnu mere udbytte af det indre marked. Jeg er derfor også glad for, at man i EU har samme fokus, og jeg ser frem til at diskutere nærmere, hvordan vi sammen får skabt konkrete ændringer til gavn for vores virksomheder".

"Jeg mener bl.a., vi skal have gjort op med de unødvendige nationale særregler, der findes i de forskellige lande, så vi kan gøre det endnu nemmere for vores virksomheder at eksportere. Herudover skal vi diskutere Kommissionens nye forslag om et servicepas, der skal gøre det mindre bøvlet at sælge serviceydelser i andre EU-lande".

Mødet sker som opfølgning på, at kommissæren i oktober 2015 fremlagde en samlet strategi for EU’s indre marked, der skal realisere det fulde potentiale i det indre marked. Strategien fokuserer blandt andet på deleøkonomi, styrket forbrugerbeskyttelse i EU og forbedrede vilkår for iværk-sættere og mindre virksomheder. 

Kontaktperson: presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, tlf. 91 39 94 07