Peter Kürstein ny formand for Virksomhedsforum for enklere regler

Publiceret 24-02-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget Peter Kürstein, tidligere adm. direktør og nu bestyrelsesformand for Radiometer, som formand for Virksomhedsforum for enklere regler.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Regeringens mål er at nedbringe erhvervslivets byrder med 3 mia. kr. i 2020, og arbejdet i Virksomhedsforum for enklere regler er et væsentligt bidrag til regeringens arbejde. Derfor glæder det mig at kunne udpege Peter Kürstein som ny formand for Virksomhedsforum for enklere regler. Med sin brede erfaring inden for dansk erhvervsliv, sit store personlige engagement og sine ledelsesevner, mener jeg, at han er den helt rigtige til posten.”

Virksomhedsforum for enklere regler bidrager til at målrette indsatsen mod de områder, hvor virksomhederne oplever de største byrder. Virksomhedsforum består af repræsentanter fra virksomheder og organisationer og stiller konkrete forslag til regeringen om regelforenklinger. Regeringen skal efter et "følg-eller-forklar princip" enten gennemføre forslagene eller forklare, hvorfor de ikke gennemføres.

Peter Kürstein glæder sig til sin nye rolle som formand for virksomhedsforum.

”Jeg er begejstret for muligheden for at bidrage til at gøre livet lettere for danske virksomheder. Jeg har de sidste 12 år arbejdet systematisk med reduktion af spild og forbedring af kvalitet i mange forskellige processer, og jeg ser eleminering af unødvendige regler som en mulighed for at øge både vækst og arbejdsglæden i danske virksomheder. Virksomhedsforum har gjort et stort arbejde med mange effektive forslag, og jeg ikke i tvivl om, at de bedste ideer til enklere regler kommer fra dem, som arbejder med dem til dagligt,” siger han.

Peter Kürstein har været i direktør i Radiometer indtil 2015, hvor han overtog posten som bestyrelsesformand. Han har desuden en række andre bestyrelsesposter i bl.a. FOSS og Bavarian Nordic.

Der udnævnes også nyt ekspertmedlem i Virksomhedsforum. Marianne Lage, der er partner i Horten, erstatter Poul Mollerup, der er blevet formand for regeringens Implementeringsråd. Marianne Lage har en lang erfaring med erhvervsregulering, både fra sit nuværende job og gennem ca. 10 års virke hos DI.

Kontaktperson: Pressekonsulent Rasmus Holm Thomsen, e-mail: rht@evm.dk, Tlf.: 91 39 94 55.