Nyt Dialogforum skal hjælpe virksomheder med at koble samfundsansvar og vækst

Publiceret 23-02-2016

Hos en socialøkonomisk virksomhed i Kolding lancerer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i dag Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, som skal være regeringens nye platform for dialog om, hvordan samfundsansvar og vækst kan gå hånd i hånd.

Globale værdikæder, FN’s bæredygtighedsmål, inklusion af socialt udsatte og lokal sammenhængskraft er blot nogle af de emner, som fremadrettet vil blive drøftet i Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst.

Det nye Dialogforum, som i dag lanceres af erhvervs- og vækstministeren, skal nemlig understøtte virksomhedernes arbejde med at tage samfundsansvar og samtidig skabe den størst mulige vækst til gavn for den enkelte virksomhed og for samfundet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Jeg har store forventninger til Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. Danske virksomheder tager i dag samfundsansvar på mange niveauer, men vi kan blive endnu bedre til at skabe rammerne for, at vækst og samfundsansvar kan gå hånd i hånd. Det gælder lokalt, hvor blandt andet socialøkonomiske virksomheder spiller en vigtig rolle i at skabe bæredygtige og attraktive lokalsamfund. Og det gælder globalt, hvor opmærksomheden på virksomhedernes ansvar for hele deres værdikæde er stigende.”

Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst skal blandt andet indsamle og formidle viden om tendenser inden for samfundsansvar og socialøkonomi, fremme partnerskaber og dialog mellem virksomheder og interessenter på feltet og bidrage til regeringens politikudvikling på området.

Direktør Dan Boyter, nyudnævnt formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst:

”Danske virksomheder har et godt udgangspunkt for at arbejde med innovative løsninger, der inkluderer samfundsansvar som en integreret del af forretningen. Jeg tror den bedste chance for succes er at bygge på vores styrker, og vende udfordringerne til en mulighed. Jeg ser som formand frem til at facilitere dialogen om, hvordan vi kan realisere virksomhedernes potentialer og muligheder på området.” 

Lanceringen af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst finder sted i dag i Kolding hos den socialøkonomiske it-konsulentvirksomhed BOAS Specialister, hvor størstedelen af de ansatte har en autismeprofil. Virksomheden er netop blevet kåret som Gazelle-virksomhed af Børsen, og direktør Allan Petersen er et af det nye Dialogforums 14 medlemmer.

Sammensætning af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

Kommissorium for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

Kontakt

Formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, Dan Boyter: Tlf. 40 10 24 12.

Erhvervs- og Vækstministeriet, Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, Tlf. 91 39 94 07