Penge fra H.M. Dronningens erindringsmønter går til iværksættere

Publiceret 09-12-2016

Erhvervsstyrelsen har bevilget tilskud til en række projekter, der skal styrke iværksættermiljøerne i hele Danmark. Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at hjælpen går til private kræfter, som utrætteligt arbejder for iværksætteriet i Danmark.

Erhvervsstyrelsen under Erhvervsministeriet har udvalgt en række projekter, som kan se frem til en økonomisk håndsrækning. Det er en pulje på 5,7 millioner kroner fra salg af H.M. Dronning Margrethes erindringsmønter i anledning af hendes 70 og 75 års fødselsdage, der hermed udmøntes.

Med udmøntningen af puljen ønsker regeringen at sætte skub i projekter, der kan inspirere og skabe vækst i Danmark. Samtidig vil regeringen gerne anerkende de ambitiøse ildsjæle, der gør en forskel for iværksættere, der går med vækstplaner.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

"Vi ser en hastig vækst i flere iværksættermiljøer og har stillet skarpt på to typer indsatser: Nemlig, som det første, større nationale begivenheder, der har potentiale til at inspirere andre og potentielle iværksættere. Og som det andet projekter, der fremmer tiltrækning af kapital, talenter og internationalisering af iværksættermiljøer. Jeg er glad for, at vi med puljen kan tilgodese lovende initiativer i hele landet."

De udvalgte projekter, der får økonomisk støtte fra salget af erindringsmønterne, kan ses herunder:

Kontakt i Erhvervsministeriet: Lars Erik Skovgaard, mail: las@evm.dk, tlf: 91 33 70 17

Udvalgte projekter

Den 8. juli 2016 åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til en mindre tilskudspulje rettet mod initiativer, der styrker skalering inden for iværksætteri i Danmark. Der har været en stor interesse for puljen. Styrelsen har modtaget 67 ansøgninger til en samlet ansøgt tilskudssum på ca. 42 mio. kr. Styrelsen har ydet tilskud til 9 projekter til en samlet sum af 5,7 mio. kroner.

De udvalgte projekter er:

Growing Investors

Growing Investors fokuserer på at opkvalificere investorer (aktive og in-spe) indenfor investeringsprocedurer vedr. digitale- og teknologistartups. Netværk, kapital og kompetencer er nøgleord i projektet, da investornetværket styrkes, adgang til kapital for startups øges og kompetencer styrkes hos investorerne til gavn for digitale og teknologistartups. Projektet tager regionalt udgangspunkt i Århus. 
Projektdeltager: Happy42 
Kontakt: Linda Mostrup Pedersen, tlf: 91 53 88 73

GamesWeek Denmark

Games Week Denmark fokuserer på at styrke skalering og øget internationalisering af den dansk spilindustri fra talentniveau og iværksættere til etablerede virksomheder. Dette gøres ved at skabe en event, der kan tiltrække op mod 2.000 branchefolk fra Danmark og udlandet. I fem dage i april 2017 vil Danmark fyldes med konferencer, matchmaking, awardshows, game jam samt andre events alle med iværksætteri, spiludvikling og forretning som omdrejningspunkt. Games Week DK bliver platformen, hvor iværksættere og etablerede virksomheder møder hinanden og udenlandske branchefolk for at få ny viden om markeder, forretningsmodeller og internationalt netværk med målet at skalere deres virksomheder. 
Projektdeltager: Interactive Denmark
Kontakt: Sofie Filt Læntver, tlf: 27 45 75 38

Copenhagen Tech Fest og Townhalls

Projektets målsætning og vision er at skabe en international anerkendt teknologifestival i Danmark, Copenhagen Tech Fest, og tre inspirations- og netværksevents for teknologiiværksættervirksomheder og deres medarbejdere. #CPHFTW lancerede i september 2016 Københavns første teknologi-festival, Copenhagen Tech Fest, ved at forene nogle store konferencer med mindre fagevents med teknologisk sigte under samme paraply og markedsførte denne paraply nationalt og internationalt. I 2017 skal antallet af events øges, koordinationen forstærkes og markedsføringen intensiveres. Derudover øges ambitionsniveauet for de allerede anerkendte Townhall events, hvor omkring 5.500 nuværende og kommende iværksættere, og deres medarbejdere, samt alle der arbejder inden for “tech” kommer for at lade sig inspirere af og møde danske tech-sværvægtere fra ind- og udland, lokale tech startups, investorer, eventarrangører og fagnetværk og hinanden.                                                                 
Projektdeltager: CPHFTW IVS
Kontakt: Christoffer H. Malling, tlf: 31 31 82 21

Creative Business Cup

I november 2016 samles mere end 600 iværksættere, investorer og forretningsudviklere fra mere end 60 forskellige lande i Danmark til den Globale Creative Business Cup. I løbet af to dage oplever deltagerne 100 forskellige innovative, nytænkende og kreative pitch inden for mere end otte forskellige områder som fx sundhedsinnovation, fødevarer og bæredygtighed. På markedspladsen præsenterer mere end 130 startup teams deres ideer, produkter og koncepter. Danske iværksættere får udvidet adgang til markedspladsen, pitching og møder med udenlandske investorer. Alt hvad der kan bringe danske iværksættere frem til adgang til kapital, etablering af bæredygtige virksomheder og flere danske arbejdspladser. 
Projektdeltager: Creative Business Cup 
Kontakt: Lena Arndal, tlf: 30 27 20 37

Netværkslån

Dette projekt introducerer "netværkslån", som skal gøre det nemmere og mere sikkert for opstartsvirksomheder at tilvejebringe kapital gennem deres personlige netværk: Venner, familie, lokalområdet, folk inden for samme branche osv. Ved at lade professionelle håndtere it, dokumenter, jura, betalinger osv. skal det blive nemmere og mere sikkert at låne og udlåne på denne måde, hvorved potentialet i ens eget netværk kan aktiveres til fulde. Dette forventes især at kunne hjælpe landdistrikterne i Danmark, hvor det kan være vanskeligt at finde risikovillig kapital, men hvor lokale netværk ofte er stærke. Netværkslån kan også hjælpe mere etablerede virksomheder, f.eks. butikker (lån fra kunderne), skoler (lån fra forældrene), plejehjem (lån fra beboerne og deres familier), foreninger (lån fra medlemmerne) osv. 
Projektdeltager: Lendino A/S  
Kontakt: Esben Bistrup Halvorsen, tlf: 23 74 20 26

Økosystem for eksponentiel teknologi

Projektets sigte er at skabe et verdensklasse økosystem for startups, studerende, unge, corporates og det offentlige system, hvor de kan samarbejde om at udnytte eksponentiel teknologi til at gøre Danmark og København til eksponentielt centrum i Skandinavien. Økosystemet skabes i samarbejde med en lang række førende aktører i både ind- og udland. 
Projektdeltager: Projektgruppe pt. forankret under DARE2 ApS 
Kontakt: Laila Pawlak, tlf: 29 24 53 50

Augmented Animation

Projektet Augmented Animation omhandler forretningsudvikling og internationalisering af spil- og animationsiværksættere.  Projektets hovedaktivitet er Nippon Nordic Universe Accelerator, der har som målsætning at bringe 16 talentfulde professionelle animationskunstnere fra Japan og Danmark sammen for at udvikle storyworlds og fortællinger til computerspil og tv. Projektets kerne er IP-udvikling rettet på samme tid mod markeder i Europa og Japan. Øvrige aktiviteter under projektet er en dansk udgave af den internationale spilkonference Games for Change samt et Sybo Game Jam, hvor danske spiludviklere og talenter udvikler nye koncepter i samarbejde med spilvirksomheden SYBO Games, der blandt andet står bag spillet Subway Surfers.
Projektdeltagere: The Animation Workshop / VIA UC, SYBO Games ApS, Nordisk Film Fonden. 
Kontakt: Morten Thorning, tlf. 87 55 49 03

TechBBQ

TechBBQ er Danmarks største startup- og innovationssummit og har oplevet en eksplosion i interesse og deltagere. Fra 2015 til 2016 steg deltagerantallet med 120% fra 1.000 til 2.200. Det er dette fundament TechBBQ 2017 skal bygge videre på. TechBBQ har til formål at samle startups, scaleups, investorer og corporates over 1-2 dage for at skabe netværk og sikre funding og vækst. Med TechBBQ skal det sikres, at Danmark og Greater Copenhagen kan tiltrække udenlandsk kapital og talent og samtidig give de danske iværksættere værktøjerne og mulighederne for at skabe fremtidens virksomheder, der skal sikre den fremtidige velstand. Samtidig vil TechBBQ skabe bro til de nordiske lande for at fremme et nordisk startup økosystem til gavn for hele Norden.
Projektdeltager: TechBBQ 
Kontakt: Troels Jørgensen, tlf: 31 50 83 32 & Avnit Singh, tlf:  61 71 96 42

The Nordic Nest

The Nordic Nest er et nyt accelerator-program for nystartede skalerebare tech virksomheder i Nordjylland. Programmet skal få virksomhederne til at accelerere og vokse hurtigere ved at hjælpe dem med at optimere deres forretningsplaner via sparring og vidensdeling med andre iværksættere. Derudover etableres en serie relevante workshops og et dedikeret team af relevante eksperter og mentorer, som kan bidrage med erfaring, viden og netværk.
Et co-working space dedikeret til nystartede skalerbare tech-virksomheder bidrager til vidensdeling i hverdagen. Dertil oprettes et alumneprogram, så vidensdelingen kan fortsætte og dermed bidrage til et endnu stærkere iværksætterøkosystem i Nordjylland. 
Projektdeltager: StartupWorks og Novi 
Kontakt: Marc Münzer, tlf: 25 94 08 85