Nordea Bank Danmark omdannes til filial

Publiceret 21-12-2016

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har godkendt, at Nordea Bank Danmark omdannes fra et datterselskab til en filial fra 1. januar 2017.

Fra 1. januar 2017 omdannes Nordea Bank Danmark til en filial. Det sker efter at erhvervsministeren har godkendt anmodningen fra Nordea Bank Danmark. I Norge og Finland har regeringerne ligeledes godkendt, at Nordea omdannes til filialer.

Ændringen betyder, at ansvaret for tilsyn, regulering og mulig krisehåndtering af Nordeas danske aktiviteter overgår fra Danmark til Sverige. Ifølge EU-reglerne har virksomheder i EU generelt frihed til at strukturere sig som de ønsker, herunder også, om selskaber ønsker at organisere sig med datterselskaber eller filialer.

Det har været en vigtig forudsætning for regeringens godkendelse, atSverige, Norge, Finland og Danmark har indgået aftaler for samarbejdet mellem myndighederne i de fire lande, som sikrer et tættere samarbejde om tilsynet med Nordeas aktiviteter. Det er vigtigt for den finansielle stabilitet i Danmark, der er en afgørende forudsætning for vækst og beskæftigelse i Danmark.

”Det har været afgørende for regeringen, at der fortsat vil være klare og forsvarlige rammer for Nordeas aktiviteter i Danmark. Fundamentet er de fælles EU-regler for den finansielle sektor, og sammen med samarbejdsaftalen mellem Danmark, Norge, Finland og Sverige har vi sikret, at vi fortsat kan udveksle oplysninger og sikre det bedst mulige tilsyn med Nordea Bank Danmark og dermed sikre den finansielle stabilitet i Danmark,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt: Fungerende pressechef Rasmus Holm Thomsen, 91 39 94 55, rht@evm.dk