Troels Lund Poulsen: OL unikt vindue for danske virksomheder

Publiceret 12-08-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen rejser i dag til Rio de Janeiro i Brasilien. Her skal han – udover at heppe på de danske sports-folk, der er med i OL – sætte danske virksomheder i fokus under et stort erhvervsfremstød i landet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: 

"OL er meget mere end sport. Med 27.000 pressefolk og et meget stort antal besøgende fra hele verden, er det en oplagt mulighed for at brande Danmark og danske virksomheder. Vi har gode erfaringer fra et lignende dansk fremstød under OL i London i 2012, og jeg er sikker på, at vi med pavillonen får et unikt udstillingsvindue for Danmark og danske virksomheder midt på den ikoniske Ipanema-strand."

Danmark har som det eneste land fået lov at placere en 300 m2 pavillon – tegnet af Henning Larsen Architects – på den berømte Ipanema strand. Pavillonen vil under hele OL danne rammen om et dansk eksportfremstød med fokus på erhverv, kultur, sport og turisme.

Ifølge tal fra VisitDenmark forventes det, at den danske pavillon vil skabe medieomtale i udlandet for en værdi på op imod 50 mio. kr., og at der vil være omkring 250.000 besøgende på pavillonen under OL.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: 

"Erhvervsfremstødet henvender sig både til det brasilianske marked, men også mere bredt, da hele verden deltager i OL. Brasilien er fortsat et interessant marked for danske virksomheder på trods af økonomisk nedgang og politisk ustabilitet. Landet er fortsat i top 10 over verdens største økonomier, og med omkring 200 mio. indbyggere er Brasilien et vigtigt marked. Jeg håber derfor, at min rejse kan være med til at styrke dansk eksport generelt og sætte fokus på danske styrkepositioner inden for innovative, digitale og grønne danske løsninger samt inden for det maritime erhverv.”

Udover Rio de Janeiro, rejser Troels Lund Poulsen til São Paulo, hvor han skal deltage i Latinamerikas største vandmesse FENASAN, samt til hovedstaden Brasilia, hvor han skal være med til at åbne et brasiliansk innovationslab, som er oprettet med stor inspiration fra det danske MindLab. Innovationslaboratoriet er en del af en toårig samarbejdsaftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og det brasilianske ministerium for økonomi, planlægning og offentlig administration. Aftalen skal bl.a. være med til at skabe mere digitalisering i den offentlige sektor i Brasilien samt bane vej for danske virksomheders vækst i det sydamerikanske land.

Kontaktperson: Pressechef Kim Bove, kkb@evm.dk, tlf.: 9133 7015