Eksportfremstød i Rio skal fremme danske bæredygtige løsninger

Publiceret 15-08-2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen deltager i dag i et dansk eksportfremstød sammen med HKH Kronprins Frederik i Rio de Janeiro. Eksportfremstødet skal være med til at styrke dansk erhvervsliv ved at sætte fokus danske innovative og grønne løsninger.

På Ipanema-stranden i Rio de Janeiro vil den danske pavillon i dag danne rammen om et fælles dansk eksportfremstød for danske løsninger inden for bæredygtig udvikling. Fremstødet er en del af Danish Sustainability Days og er et samarbejde mellem Dansk Industri, State of Green og VisitDenmark. Udover HKH Kronprins Frederik og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, deltager også udenrigsminister Kristian Jensen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: 

"Vi ved, at de brasilianske myndigheder er meget interesserede i bæredygtig udvikling og energieffektive løsninger, bl.a. i forhold til deres vandsektor og infrastruktur. Her har danske virksomheder meget at tilbyde. Vi er langt fremme i Danmark – både i forhold til at koble grøn og bæredygtig udvikling sammen med vækst, og til at skabe offentlig-privat samarbejde om bæredygtig udvikling. Derfor er der et stort potentiale i at vise brasilianerne, hvilke løsninger Danmark kan bidrage med." 

"En række store danske virksomheder deltager i eksportfremstødet – bl.a. Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk og Vestas. Virksomhederne får mulighed for at præsentere cases og løsninger for et internationalt publikum. Der vil være deltagelse fra brasilianske myndigheder og beslutningstagere, herunder repræsentanter fra Rio de Janeiros bystyre."

Danish Sustainability Days foregår på den danske pavillon i Rio de Janeiro fra d. 15.-18. august 2016. Eksportfremstødet vil, ud over det grønne område, også synliggøre danske kompetencer inden for design, arkitektur og fødevarer.

Pavillonen på Ipanema-stranden er finansieret og planlagt gennem et samarbejde mellem en række private virksomheder, fonde og staten, herunder Industriens Fond, Realdania, Nordea-fonden, Grundfos samt VisitDenmark.

Kontaktperson: Pressechef Kim Bove, kkb@evm.dk, tlf.: 91 33 70 15