Troels Lund Poulsen møder formand for Basel-komitéen

Publiceret 19-04-2016

Fredag den 22. april tager erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til Stockholm for at mødes med formanden for Basel-komitéen, Stefan Ingves. Ministeren vil på mødet drøfte med Stefan Ingves, hvordan der i den internationale regulering kan tages højde for særlige nationale forretningsmodeller, som eksempelvis den danske realkredit.

”Det er vigtigt, at vi så tidligt som muligt gør de danske synspunkter klart for Basel-komiteen, da komiteens standarder kan få stor betydning for det finansielle system i Danmark og dermed danske boligejere,” siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og tilføjer:  

”Den fremtidige internationale regulering bør tage højde for, at dansk realkredit er en afprøvet og robust model, der har klaret sig godt igennem adskillige kriser i løbet af de mere end 200 år, som realkreditten har eksisteret”.

På mødet vil erhvervs- og vækstministeren endvidere drøfte med Stefan Ingves, hvorfor Basel-komiteen mener, der er behov for ny regulering, hvilken regulering der kan forventes, og hvad tidshorisonten for regulering er.

Kontakt: Peter Madsen, 91 33 70 17