Samarbejde over Atlanten skal åbne døre for grønne investeringer i Danmark

Publiceret 09-10-2023

Erhvervsminister Morten Bødskov vil styrke samarbejdet om grøn vækst mellem USA og Danmark. Derfor skal en amerikansk delegation i denne uge besøge forskellige danske styrkepositioner som fx vindenergi og biogas.

 

I en tid med krig på europæisk jord og alvorlige geopolitiske spændinger, er samarbejde på tværs af landegrænser vigtigere end nogensinde.

Derfor lavede Danmark og USA i maj en samarbejdsaftale om grøn vækst. Netop for at skabe bedre betingelser for grøn vækst både i USA og i Danmark. For samhandlen og samarbejdet mellem Danmark og USA skaber store muligheder for begge. Fordi USA har en stor økonomisk kraft, der er en afgørende motor for forandring i verden.

Aftalen er lavet på bagkant af USA’s milliardhjælpepakke Inflation Reduction Act (IRA), og forskellige retsakter om bl.a. statsstøtte og forsyningssikkerhed i EU-regi.

Nu er det tid til næste skridt. Derfor er et bredt udsnit af det amerikanske erhvervsliv i denne uge på besøg rundt i Danmark, hvor de sammen med erhvervsminister Morten Bødskov skal se på, hvordan danske virksomheder udvikler grønne løsninger og høre om potentialet for at investere i danske, grønne teknologier.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:

Når verden forandrer sig, så handler det om skabe alliancer og samarbejde på tværs af landegrænser. Vores samarbejde med USA handler dels om at åbne dørene for danske virksomheder i USA, og så handler det om at få amerikanske investeringer til Danmark. Derfor har jeg glædet mig til at tage en stor amerikansk delegation med rundt i hele landet for at inspirere og dele den viden, der gør Danmark til et grønt foregangsland. På den måde skaber vi både vækst og arbejdspladser til gavn for Danmark og vi sætter fart på den grønne omstilling, så vi frigør os fra fossile brændsler og for Putins gas.

Amerikanske partnere har investeret omkring 70 mia. kr. i dansk økonomi.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07