Danske virksomheder skal levere grønne løsninger til USA

Publiceret 02-05-2023

USA og Danmark skal styrke samarbejdet og skabe bedre betingelser for grøn vækst til gavn for danske virksomheder i USA.

Både USA og Danmark har store ambitioner om at komme i mål med den grønne omstilling og sikre investeringer i den grønne industri.

Den mission er nu samlet i en ny erklæring, der skal fremme grøn vækst og danske virksomheders muligheder i USA.

”Den aktuelle geopolitiske situation med krig i Europa og spændinger mellem USA og Kina betyder, at erhvervspolitik er blevet et spørgsmål om sikkerhedspolitik. Det betyder, at rammerne for åbne markeder og global samhandel er fundamentalt ændret. Derfor er det vigtigt, at vi søger dialog og samarbejde. Den fælles erklæring med USA betyder, at begge lande kan bidrage til en større grøn industri – og det er godt nyt for klimaet og for de danske virksomheder og for danske arbejdspladser. Nu er vi taget over Atlanten, og til efteråret inviterer vi de amerikanske virksomheder til Danmark,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

”De udfordringer, som verden står over for i dag, fra sikkerhedstrusler til virkningerne af klimaændringer, kan kun løses, hvis vi arbejder sammen. USA og Danmark har et langvarigt partnerskab, der strækker sig over mere end 220 år. Denne forståelseserklæring er en naturlig forlængelse af vores handels- og investeringsforhold og viser, hvordan vores to lande yderligere vil støtte den grønne omstilling for succesfuldt at nå vores ambitiøse klimamål og åbne investeringsmuligheder på begge sider af Atlanten,” siger den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal. 

Erklæringen mellem USA består blandt andet i at styrke og intensivere samarbejdet både inden for vindenergi og om at forbedre dialogen mellem virksomheder og de amerikanske stater for mere effektivt at kunne levere og fremstille grønne teknologier.

Læs hele erklæringen her

For yderligere oplysninger kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07