Danmark og USA forstærker samarbejde om grøn vækst

Publiceret 22-02-2023

Som led i et nyt forstærket samarbejde mellem Danmark og USA inviterer Erhvervsminister Morten Bødskov og USA’s ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, en række danske virksomheder til at deltage i en dansk erhvervsdelegation til USA.

USA er Danmarks største eksportmarked, og med et øget amerikansk engagement i den grønne omstilling, i form af den økonomiske pakke IRA, er dansk grøn teknologi særligt eftertragtet.

Derfor har erhvervsminister Morten Bødskov og USA’s ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, besluttet at invitere et bredt udsnit af danske grønne virksomheder til at deltage i en dansk erhvervsdelegation i USA. Samtidig er det planen at lave en konference for amerikanske virksomheder og investeringer i Danmark til efteråret.

Den danske erhvervsdelegationen skal deltage i investeringskonferencen SelectUSA Investment Summit. Her får de danske virksomheder mulighed for at komme i kontakt med amerikanske aktører, og samtidig sætte fokus deres investeringsinteresser og de teknologier, de selv kan tilbyde.

”Verden er helt grundlæggende forandret, og det stiller nye krav til samarbejde og dialog. Fra dansk side har vi allerede taget første skridt mod et styrket samarbejde med vores vigtigste allieret USA. Gennem et godt handelssamarbejde kan de amerikanske ambitioner om grøn omstilling nemlig understøtte dansk erhvervsliv, og her skal vi udnytte, at danske grønne løsninger er så eftertragtet i USA. Nu tager vi næste skridt med en dansk erhvervsdelegation, og fortsætter det langsigtede og forstærkede samarbejde om grøn vækst", siger erhvervsminister Morten Bødskov.

”The SelectUSA Investment Summit, organized by the U.S. Department of Commerce, is the most important and prestigious event promoting foreign direct investment in the United States. I am so pleased that Minister Bødskov will join me in leading a delegation of companies from across the Kingdom of Denmark to take part in this unique and valuable event. The United States offers vast opportunities for Danish businesses, and the IRA will be an accelerator for investment in green technologies, spurring innovation and job creation in both our two countries, and worldwide", siger USA’s ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.

Erhvervsdelegationen er det næste skridt i det nye forbedrede samarbejde mellem Danmark og USA om grøn vækst, som blev præsenteret på et temamøde om IRA i januar i Den Sorte Diamant.

SelectUSA Investment Summit er arrangeret af det amerikanske handelsministerium og afholdes 1.- 4. maj 2023, i Washington, D.C. Investeringskonferencen betragtes som den vigtigste begivenhed i USA for udenlandske direkte investeringer, der forbinder investorer, virksomheder, statslige regeringer og industrieksperter.

For yderligere oplysninger kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07