Efteråret for dansk turisme byder på rekordhøje overnatningstal

Publiceret 11-12-2023

Turismeerhvervet leverer endnu engang rekordresultater. 2023 står til at blive et år med de højeste overnatningstal for udenlandske turister nogensinde.

Aldrig har der været så mange overnattende gæster i Danmark fra årets begyndelse til og med oktober og antallet af udenlandske gæster er steget med ca. 4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. I alt har der været 3,12 mio. udenlandske overnatninger indtil videre i 2023.

I oktober måned var det særligt de tyske og britiske gæster, der var glade for at besøge Danmark, ligesom at oktober også så en stigning i antallet af sydeuropæiske gæster sammenlignet med sidste år.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:

Dansk turisme bliver ved med at imponere gang på gang, og det er fantastiske nyheder for Danmark. Turismeerhvervet skaber gode oplevelser for både danskere og udenlandske gæster, og bidrager hvert år med vækst og tusindvis af arbejdspladser i hele landet. Nu ser vi, at Danmark også er blevet en mere attraktiv destination for udenlandske turister i efteråret. Det er godt nyt for lokalområderne, der hvert år arbejder for at udvikle og styrke dansk turisme. Det momentum skal vi udnytte og derfor har regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier netop aftalt at give dansk turisme en millionindsprøjtning for at tiltrække flere turister uden for højsæsonen og styrke udviklingen af kyst- og naturturismen. Og så har regeringen også afsat 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats på Finansloven 2024 – til gavn for væksten i hele landet.

I årets sidste opgørelse af overnatningstal fra Danmarks Statistik kan man se, at det samlede overnatningstal indtil videre (til og med oktober) ligger på ca. 57,7 mio. overnatninger, og det betyder en lille stigning på 0,07 pct. sammenlignet med tallene fra samme periode sidste år.

Rigtig mange gæster har ligeledes valgt at holde efterårsferien i Danmark og oktober blev den bedste oktober siden covid-19 pandemien for dansk turisme med en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med sidste års tal.

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07