Danmark og Kina underskriver samarbejdsaftale om grøn skibsfart

Publiceret 06-12-2023

Erhvervsminister Morten Bødskov underskriver onsdag en samarbejdsaftale med Kina om grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier. Aftalen er et vigtigt skridt i indsatsen med den globale skibsfarts grønne omstilling.

Onsdag den 6. december mødes erhvervsminister Morten Bødskov med JIN Zhuanglong, der er minister for det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology, i Beijing. Her har Danmark og Kina underskrevet en opdateret samarbejdsaftale, en såkaldt Memorandum of Understanding, mellem Danmark og Kina om grøn skibsfart.  

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:

Danmark og Kina har allerede et tæt samarbejde på det maritime område. Det styrker vi nu med grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier i fokus. For Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartner i at bane vejen for skibsfartens globale grønne omstilling i 2050. Vi har et godt fundament I Danmark, hvor vi allerede er langt fremme og bygger skibe med grønne værktøjer og grønne teknologier. Men vi må ikke læne os tilbage. For skibsfart er globalt af natur. Og derfor er samarbejde på tværs af landegrænser helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten.

Danmarks og Kinas samarbejde på det maritime område strækker sig tilbage til 1974, hvor landene indgik den første bilaterale aftale om maritim transport. Myndighedssamarbejdet mellem den danske søfartsstyrelse og det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology har eksisteret siden 2017.

Erhvervsminister Morten Bødskov deltager i denne uge i messen Marintec China 2023 i Shanghai, hvor Danmark er medvært. Det er første gang, at et land er blevet inviteret til at være medvært for Marintec China.

 

 

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07