Grønne løsninger er i højsædet til EXPO 2025

Publiceret 28-04-2023

Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige deltager ved EXPO 2025 i Osaka, Japan med en fælles pavillon. Udbuddet til opførsel af den nordiske pavillon er nu åbent.

Verdensudstillingen i Osaka, Japan 2025 vil under temaet ”Designing Future Societies for Our Lives” være udstillingsvindue for globale bæredygtige løsninger for fremtidens samfund. Verdensudstillingen giver mulighed for, at verdens lande kan præsentere sig erhvervsmæssigt, teknologisk og kulturelt.

Danmark deltager i verdensudstillingen med en fælles nordisk pavillon sammen med Norge, Sverige, Finland og Island. Pavillonen er netop sendt i udbud. Den endelige tilmelding er under forudsætning af, at der kan tilvejebringes tilstrækkelig privat medfinansiering i både Danmark og de øvrige nordiske lande.

Pavillonen vil understøtte Nordisk Ministerråds vision om at gøre Norden til den mest bæredygtige og integrerede region i verden. Ved samarbejde frem for konkurrence vil en fælles pavillon bygge videre på det nordiske brand og sætte et stærkt aftryk til verdensudstillingen.

Det forventes, at omkring 175 lande og internationale organisationer deltager, og at 28 mio. gæster vil besøge udstillingen.

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Danmark er rig på grønne styrkepositioner, og det skal vi vise verden til EXPO 2025 i Osaka. Det er nemlig et stærkt udstillingsvindue for Danmark og danske virksomheders potentialer og løsninger inden for bl.a. den grønne omstilling. Jeg er glad for, at vi står sammen med resten af Norden om en fælles pavillon. Ikke mindst i den nuværende geopolitiske situation, hvor sammenhold og samarbejde med vores nordiske partnere er vigtigere end nogensinde."

Læs mere om udbuddet her.

For yderligere information kontakt: 
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07