Forum for Offentligt-Privat Samarbejde fortsætter

Publiceret 24-04-2023

Regeringen har besluttet, at Forum for Offentligt-Privat Samarbejde skal fortsætte arbejdet med at styrke samarbejdet mellem det offentlige og private samt frisætte velfærdsstaten. Det bliver Claus Juhl, adm. direktør i Forskel, som skal stå i spidsen for arbejdet.

Regeringen har ambitioner om at gennemføre den mest omfattende frisættelse af den offentlige sektor i velfærdssamfundets historie. Det skal Forum for Offentligt-Privat Samarbejde blandt andet bidrage til.

Derfor har regeringen besluttet Forum for Offentligt-Privat Samarbejde skal fortsætte. Forummet skal blandt andet komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbejde mellem det offentlige og private inden for blandt andet innovation, velfærdsteknologi, SMV’ers deltagelse i offentlige udbud og grønne indkøb.

”Vi har brug for at nytænke vores velfærdssamfund. Det kræver blandt andet, at vi tager et grundigt kig på det offentligt-private samarbejde. Netop derfor har vi bedt kompetente folk om at komme med anbefalinger til, hvordan offentligt-privat samarbejde kan forbedre velfærdsstaten i fremtiden. For det handler om, at vi får fremtidssikret vores fælles samfund,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Det bliver adm. direktør i FORSKEL, Claus Juhl, der skal stå i spidsen for Forum for Offentligt-privat Samarbejde.

”Jeg ser frem til arbejdet med vigtige dagsordner inden for offentligt-privat samarbejde som formand for forummet. Jeg ser især frem til at arbejde med centrale aktører på området og sammen med dem bidrage til anbefalinger, der kan understøtte bedre velfærd for borgerne i Danmark,” siger Claus Juhl.

Forum for offentligt-privat samarbejde er nedsat for en periode frem til 1. februar 2026 og består af 17 medlemmer og én formand.

Læs kommissoriet for Forum for offentlig-privat samarbejde her.

For yderligere information kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07