Dansk design hyldes på designudstilling i Milano

Publiceret 17-04-2023

H.K.H. Kronprinsessen og erhvervsministeren besøger dansk særudstilling til Milano Design Week 2023.

Dansk design er eftertragtet i udlandet, og til dette års prestigefyldte Milano Design Week 2023 bliver der sat spotlight på dansk design med udstillingen ”This is Denmark”. Udstillingen er en oplagt mulighed for at fremme danske designvirksomheder.

”Det er en fornøjelse at tage del i en hyldest til det gode håndværk, som de danske designvirksomheder er kendt for. Det er et velfortjent rygstød til de kreative erhverv i Danmark, der betyder, at både nye og gamle klassikere kommer ud på hylderne i hele verden. Udstillingen understreger, at dansk design er kendetegnet ved tidsløst design, hvor produkterne kan bruges og vække glæde hos flere generationer,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Under dagens besøg skal H.K.H. Kronprinsessen og erhvervsministeren åbne udstillingen samt møde de danske virksomheder, der er repræsenteret på udstillingen. Det er den danske ambassade i Italien, der i samarbejde med Dansk Industri og Creative Denmark står bag den kuraterede udstilling, der fortæller 16 unikke historier om 16 danske designvirksomheder.

Foruden åbningen af udstillingen, står programmet desuden på en rundbordsdrøftelse om det danskledede projekt DESIRE (Designing the Irresistible Circular Society). Projektet, der er blevet til under Europa-Kommissionens initiativ New European Bauhaus, har til formål at finde løsninger, der kan gøre 100 europæiske storbyer klimaneutrale inden 2030. Projektet skal samtidig bidrage til at gøre byerne æstetiske og robuste over for klimaforandringer, hvor man samtidig skaber plads til planter og dyr.

Rundbordsdrøftelsen har til formål at samle danske og italienske interessenter med henblik på at drøfte udfordringer og muligheder inden for bæredygtig byudvikling, samt fordre og indbyde til øget samarbejde mellem Danmark og Italien.

For yderligere oplysninger kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07