SMV:Digital genåbner pulje for digital sikkerhed

Publiceret 12-09-2022

SMV:Digital genåbner den populære pulje, så danske SMV’er fra d. 13. september igen kan søge om 50.000 kr. til at styrke deres digitale sikkerhed eller ansvarlige dataanvendelse. Tilskuddet skal hjælpe virksomhedsledelserne med at sikre deres virksomheder mod ondsindede angreb, der koster dansk erhvervsliv dyrt.

Truslen mod de danske virksomheder fra cyberkriminalitet og cyberspionage er meget høj.

Samtidig viser en analyse fra Erhvervsstyrelsen, at 1 ud af 4 danske SMV’er ikke har implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag: Opdatering af styresystemer og backup af data. Det gør dem sårbare over for IT-trusler som fx phishing-angreb eller CEO-fraud.

Derfor genåbner SMV:Digital puljen for digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse på 13,4 mio. kr.

Puljen giver danske SMV’er mulighed for at få op til 50.000 kr. i støtte til at beskytte virksomheden mod digitale trusler, eller til at anvende data mere ansvarligt.

”Truslen mod danske virksomheder er reel. Det sker alt for ofte, at små og mellemstore danske virksomheder bliver ramt af cyberangreb. Og det er rigtig dyrt – både for virksomheden der er blevet ramt, men også for samfundet omkring. Derfor genåbner vi nu den populære pulje, så vi på den måde kan være med til at hjælpe virksomhederne mod cybertruslerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Yderligere information og kontaktoplysninger:

  • Læs mere om SMV:Digital-puljen for digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse her
  • Få hjælp og vejledning til at beskytte din virksomhed, på den nye lederindgang til Sikkerdigital.dk på: www.sikkerdigital.dk

For mere information kontakt: 

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07 

 

Den europæiske union