Erhvervsministeren er vært for erhvervskonference under Nordsøtopmøde

Publiceret 06-05-2022

I forbindelse med Nordsøtopmødet i Esbjerg den 18. maj vil erhvervsminister Simon Kollerup være vært for en erhvervskonference, hvor virksomheder inden for grøn energi er inviteret.

Onsdag den 18. maj er statsminister Mette Frederiksen vært for det største internationale topmøde på dansk jord siden COP15, når hun mødes med statsledere fra Tyskland, Holland og Belgien samt EU-Kommissionens for-mand Ursula von der Leyen til Nordsøtopmøde i Esbjerg.

De respektive landes energiministre og EU’s energikommissær deltager også i topmødet.

Her vil de tage fat i bestræbelserne på at reducere fossile brændstoffer i EU og sætte visionerne for udviklingen af store energiprojekter i Nordsøen.

I forbindelse med Nordsøtopmødet vil erhvervsminister Simon Kollerup være vært for en erhvervskonference, hvor en række danske og udenland-ske interessenter fra værdikæden for grøn energi vil deltage.

”For at nå ambitionerne om et Europa, der er fossilfrit og klimaneutralt, har vi brug for samarbejde på tværs af landegrænser og offentlige-private partnerskaber. I Danmark vil vi gerne gå forrest i den grønne omstilling. Mange danske virksomheder er allerede førende i verden inden for grøn produktion. Derfor glæder jeg mig til at mødes med nogle af de virksomhedsledere, som kan hjælpe til med at skubbe yderligere til den grønne omstilling og sikre endnu flere danske arbejdspladspladser. Aftalerne, der skal indgås på Nordsøtopmødet, vil ikke bare forsyne Europa med grøn energi – det vil også skabe jobs i hele Danmark og give et historisk boost til dansk erhvervsliv i provinsen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup

Til Erhvervskonferencen vil de politiske ledere deltage i paneldebatter med de danske og internationale virksomhedsrepræsentanter.

For anmodning om akkreditering se ipcd.dk fra onsdag d. 11. maj.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07