Invitation til pressen: Erhvervsministeren cykler Tour de France i gang med erhvervslivet

Publiceret 07-06-2022

Onsdag den 8. juni cykler erhvervsministeren Tour de France i gang med en tur i de københavnske gader med besøg hos forskellige erhvervsdrivende, der hver især får noget særligt ud af touren.

I morgen onsdag den 8. juni fra kl. 9-11 cykler erhvervsminister Simon Kollerup Tour de France i gang sammen med repræsentanter fra dansk erhvervsliv. Deltagerne vil sammen sætte fokus på de gevinster dansk erhvervsliv får ud af, at Tour de France kommer til Danmark.

Pressen inviteres til at følge løbet, cykle med eller møde op ved de forskellige stop undervejs. 

Program for cykelturen den 8. juni:

Start i Tivoli ved personaleindgangen

09:00: Deltagerne mødes ved personaleindgangen, Tietgensgade nummer 12, og følges ned til Nimb i Tivoli.

9:10: Erhvervsminister Simon Kollerup byder velkommen til deltagere og evt. presse.

9:15: Tivolis direktør Susanne Mørch Koch overtager og fortæller om Tivoli og parkens planlægning i forbindelse med Tour de France.

9:25: Løbet skydes i gang.

Deltagerne cykler gennem Tivoli, forbi den flyvende kuffert, rutchebanerne og ud til personaleindgangen på Tietgensgade. En deltager fra Tivoli følger med igennem parken.

Rute: Stormgade, Vindebrogade, Børsgade, Holmens Kanal til Kongens Nytorv.

9:40: Ankomst ved Esmée ved Kongens Nytorv 8

Chefkok Andreas Bagh og driftsdirektør Lasse Sørensen i Sovino Brands byder velkommen. De står klar med en gul ret, som de præsenterer, og som deltagerne kan smage.

Mens deltagerne spiser retten giver Andreas eller Lasse et kort pitch om deres forretning, og forberedelserne til Tour de France.

9:55 Afgang mod Skuespilhuset, Aamanns Replik.

Rute: Kongens Nytorv, ned af Nyhavnsgaden ved Charlottenborg, Nyhavnsbroen.

10:10: Ankomst til Aamann ved Skuespilhuset ude foran Replik.

10:10-10:25: Deltagerne får en kartoffelmad med gul lemonade med frisk gurkemeje og fermenteret citron. Aamann laver et pitch om hans forretning, det særlige ved dansk smørrebrødsmad, madens grønne rejse, og hvad turisterne betyder for forretningen.

10:25: Afgang mod Admiral Hotel.

10:30: Ankomst ved Admiral Hotel. Hoteldirektør, Jesper Stubgaard og Hotelmanager Frederik Holt byder velkommen og giver et kort pitch om forretningen, og hvad turismeboom og Tour de France betyder for dem. De viser også skonnerten Lille Dan frem, som står ude foran hotellet.

10:40: Carlsberg viser deres Tour de France øl frem, og Copenhagen Bicycles viser, hvordan man fikser cykler på en bæredygtig måde.

10:50: Ministeren runder af, og så kan man få lov til at se cykeludstillingen inde på hotellet, hvor verdens dyreste cykel også står parkeret.