Folketinget vedtager ny superfond og styrker den med 6 mia. kr.

Publiceret 08-06-2022

Folketinget stemte i går lovforslaget om etableringen af Danmarks Eksport- og Investeringsfond igennem. Dermed kan fonden nu blive til virkelighed.

Som en del af Aftale om en ny reformpakke for dansk økonomi har regeringen og aftalepartierne besluttet, at de tre eksisterende statslige institutioner Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond lægges sammen i én fond.

Dermed bliver Danmarks Eksport- og Investeringsfond etableret, og mulighederne for finansiering til vækst og eksport styrkes hos både SMV’er, vækstvirksomheder og store danske eksportører.

Fonden giver bl.a. én indgang til risikovillig kapital, hvilket hjælper især små og mellemstore virksomheder med at navigere i markedet for risiko-villig kapital.

Med aftalen polstres den samlede fond med yderligere 6 mia. kr., for at flere danske virksomheder kan investere i vækst, udvikling og mere eksport.

”I dag er en stor dag for hele dansk erhvervsliv. Med etableringen af Danmarks Eksport- og Investeringsfond ruster vi os til fremtiden og bidrager til, at vi også om 10, 15, 20 år har et stærkt og grønt erhvervsliv. For selvom danske virksomheder er dygtige, så bliver den globale konkurrence stadig skarpere. Og hvis Danmark skal klare sig godt på den store scene i en global og åben økonomi, skal vi have kompetencer og muskelkraft” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Fonden vil styrke den grønne omstilling, der blev igangsat med Danmarks Grønne Fremtidsfond, så der sikres et endnu stærkere, mere sammenhængende finansieringstilbud til de virksomheder, der skal skabe de nye grønne og bæredygtige erhvervssucceser.

Fonden skal også bidrage til at nå de danske klimamål – herunder 70 pct.-målsætningen og Parisaftalen.

Læs faktaark om fonden her