VisitDenmark får ny bestyrelse

Publiceret 10-01-2022

Erhvervsministeren har udpeget Niels Jørgen Jensen som ny formand for VisitDenmark. Sammen med resten af bestyrelsen skal han stå i spidsen for den internationale markedsføring, så flere internationale ferie- og erhvervsturister booker rejser til Danmark.

Det bliver Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, der bliver den nye formand for bestyrelsen i VisitDenmark. Niels Jørgen Jensen er udpeget sammen med en bestyrelse, hvor halvdelen er nye medlemmer. Sammen skal de frem mod 2025 stå for den internationale markedsføring af Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Efter flere års vækst i dansk turisme har corona skærpet den internationale konkurrence. Derfor skal VisitDenmark i de kommende år være endnu mere omstillingsparate, også når det gælder den internationale markedsføring. For selvom danskerne igennem coronakrisen har været gode til at være turister i vores eget skønne land, så har vi brug for at få de udenlandske gæster tilbage, så vi også har mulighed for at gøre industrien grønnere. Jeg ser frem til at følge den nye bestyrelses arbejde og vil samtidig takke de afgående medlemmer for et godt arbejde med at få turisterne over landegrænsen de seneste år.”

Formand for VisitDenmark, Niels Jørgen Jensen:

”Der er i høj grad behov for at genetablere turisme-tilstrømningen til Danmark ovenpå to omskiftelige og udfordrende år med Covid-19 som ledsager. Det er mere end nogensinde før vigtigt, at vi igen lykkes med at tiltrække de udenlandske turister til Danmark gennem målrettet markedsføring og branding. Det er afgørende for genopretningen af dansk eksport og for det danske turisme- og oplevelseserhverv. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet sammen med et kompetent hold fra hele Danmark.”

VisitDenmark er Danmarks nationale turismeorganisation, som skal fremme Danmark som turistmål og dermed skabe vækst inden for det danske turismeerhverv. Det er bestyrelsens opgave med deres fælles kompetencer og erfaring at lægge de strategiske linjer for VisitDenmark. VisitDenmarks nye bestyrelse er pr. 1. januar 2022:

  • Ulla Tofte, direktør for Museet for Søfart A/S
  • Birthe Becker, koncerndirektør for salg og marketing i Arp-Hansen Hotel Group
  • Tim Frank Andersen, formand og medstifter af LiveShopper
  • Camilla Dvinge, CEO for DanCamps
  • Per Dam, CEO for Sol & Strand
  • Christian Folden Lund, CEO, Bella Group
  • Kjeld Zacho Jørgensen, formand for Dansk Kyst- og Naturturisme
  • Pia Lange Christensen, CEO for VisitAarhus og formand for MeetDenmark

Medlemmerne er udpeget frem til 31. december 2024.

For yderligere information kontakt:

Pressekontakt: Camilla Weigel, cachwe@em.dk, tlf.: 91 33 70 97