Kodeks skal styrke sund betalingskultur blandt danske virksomheder

Publiceret 28-04-2022

Erhvervsministeren og 13 erhvervsorganisationer står bag et nyt kodeks, der skal styrke en sund betalingskultur blandt danske virksomheder.

Danmark er som handelsnation kendetegnet ved, at danske virksomheder på daglig basis indgår i et netværk af handler med hinanden og med virksomheder i andre lande.

En sund betalingskultur i erhvervslivet kræver derfor, at betalingen fra en kunde til en leverandør sker som aftalt, og at det sker inden for en rimelig frist. Størstedelen af de danske virksomheder er både kunder og leverandører, og derfor kan en forsinket betaling resultere i, at betalingen forsinkes ned gennem kæden af leverandører.

Derfor lancerer erhvervsministeren og 13 erhvervsorganisationer i dag Kodeks for god betalingsskik blandt virksomheder i Danmark, som skal fremme en sund betalingskultur blandt virksomheder for at nedbringe lange betalingsfrister og faktiske betalingstider.

”Når danske virksomheder udfører et stykke arbejde, skal de kunne stole på, at de får betaling til tiden fra deres kunder. Vi har med coronakrisen set, hvor meget likviditet betyder for dansk erhvervsliv – uanset om man er en stor koncern eller en lille virksomhed. Med det her kodeks sætter vi sammen med et bredt udsnit af dansk erhvervsliv betalingskulturen i centrum, så vi kan understøtte og styrke en sund betalingskultur i Danmark,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Organisationerne bag kodekset er: DI, DE, Danske Maritime, Danske Rederier, Dansk Iværksætterforening, Finans og Leasing, FSR, Forsikring & Pension, HORESTA, L&F, Lederne, LIF og SMVdanmark.

Til kodekset er der oprettet en særskilt hjemmeside (godbetalingsskik.dk), hvor virksomheder kan tilkendegive deres støtte til kodekset.

Erhvervsstyrelsen står for drift af hjemmesiden.

For yderligere oplysninger kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07.