Fakta: Kompensation for virksomhedernes faste omkostninger

Publiceret 03-04-2020

Virksomheder på tværs af brancher vil kunne få kompensation, men kompensationen er målrettet virksomheder med et stort fald i omsætningen (mere end 40 pct.).

Virksomheden kan alene medtage omsætning for den del af virksomheden, som er lokaliseret i Danmark, og for produktion i Danmark. 

Kompensationen er målrettet faste omkostninger, udgør mellem 25 og 80 pct. og dækker for perioden fra 9. marts til og med 8. juni.

Virksomheder kan ikke søge om kompensation, hvis deres faste omkostninger udgør mindre end 25.000 kr. Der kan maksimalt opnås kompensation for 60 mio. kr. pr. virksomhed i perioden.

Virksomheder, som er ramt af forbud og helt må lukke en del af perioden, kan få kompensation på 100 pct. af de faste omkostninger så længe forbuddet er gældende. Hvis omsætning viser sig at være faldet væsentligt mindre, skal kompensationen betales tilbage.

Der gennemføres løbende stikprøvekontrol og ved udgangen af perioden kontrolleres omsætningen på baggrund af momsindberetninger. Herefter vil der ske en efterregulering svarende til det faktiske omsætningstab.

Der tages forbehold for, at kompensationsordningen endnu ikke er statsstøttegodkendt.

Se flere detaljer om ordningen om kompensation for virksomhedernes faste omkostninger her

Læs mere

Se bekendtgørelsen for kompensation for virksomhedernes faste omkostninger på Retsinformation.dk

Gå tilbage til nyheden "Erhvervsministeren til virksomheder: Få din revisor til at forberede ansøgning nu"

Yderligere oplysninger

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.