Erhvervsministeren til virksomheder: Få din revisor til at forberede ansøgning nu

Publiceret 03-04-2020

Onsdag den 8. april forventer Erhvervsstyrelsen at åbne for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger på Virksomhedsguiden.dk. Derfor opfordrer erhvervsminister Simon Kollerup de danske virksomheder til at begynde at forberede ansøgningerne allerede nu.

For at en virksomhed kan søge kompensation for sine faste omkostninger er det nemlig et krav, at en revisor påtegner en opgørelse over faste omkostninger, der skal indsendes digitalt til Erhvervsstyrelsen.

Virksomheder, der ønsker at benytte ordningen, bør derfor begynde at forberede deres ansøgninger allerede i dag, så pengene så hurtigt som muligt kan komme ud i virksomhederne at arbejde, lyder nu altså opfordringen fra regeringen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge.”

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID—19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark. Det skal virksomheden skal selv erklære på tro og love. Afhængigt af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Flere virksomheder oplever lige nu en markant nedgang i deres omsætning som følge af COVID-19-pandemien. Samtidig har virksomhederne jo stadig omkostninger til husleje og andre faste omkostninger, som skal betales, selv om butikken er lukket eller kunderne udebliver. Det er lige præcis i de situationer, at den her ordning med kompensation for de faste omkostninger kan hjælpe med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser.”

Bekendtgørelsen for kompensation for virksomhedernes faste omkostninger og den ledsagende vejledning til virksomhederne og revisorerne er udstedt i går. Det betyder, at rammen, som virksomhederne kan tage udgangspunkt i, når de skal lave deres ansøgning, allerede ligger klar. I vejledningen kan man bl.a. læse, hvad faste omkostninger dækker over og hvordan det skal opgøres. Alt materiale ligger på Virksomhedsguiden.dk.

For mange virksomheder vil det være en stor udskrivning at hyre en revisor – særligt i en tid med svindende eller slet ingen indtægter. Derfor kan virksomhederne få godtgørelse på op til 80 procent af udgiften til revisorbistand og maksimalt 16.000 kr., hvis ansøgningen udløser kompensation.

Se fakta om ordningen med kompensation for virksomhedernes faste omkostninger

Se bekendtgørelsen for kompensation for virksomhedernes faste omkostninger på Retsinformation.dk

Yderligere oplysninger

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07.