Ny millionpulje til den digitale omstilling af danske SMV’er

Publiceret 21-09-2019

Ny pulje med 18,1 mio. kr. til at understøtte små og mellemstore virksomheders investeringer i digital teknologi og e-handel. Over 300 virksomheder kan få tilskud til indkøb af rådgivning om digitalisering og e-handel.

På www.smvdigital.dk kan små og mellemstore virksomheder nu søge tilskud til indkøb af rådgivning, der skal hjælpe til at afklare, hvordan virksomheden kan digitaliseres, og ligeledes afdække de økonomiske og forretningsmæssige potentialer ved at gøre det. SMV:Digital har desuden et særskilt fokus på virksomhedernes online salg.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Det er vigtigt, at vi får de små og mellemstore virksomheder i gang med at investere. Især digitalt for her er der meget at vinde. Vi skal kunne konkurrere med hele verden, og hvis danske virksomheder ligger i front med ny tekonologi og e-handel, så har de en fordel. Det kan denne pulje hjælpe dem med. Det glæder mig også, at vi fremover styrker det grønne sigte i puljen, så vi også understøtter digital omstilling, der gavner klimaet.”

Dansk erhvervsliv skal udnytte digitale teknologier til at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark. For at de små og mellemstore virksomheder kan følge med i den stigende globalisering, er det afgørende, at de investerer i ny teknologi og IT-udstyr. Virkeligheden er dog, at de små og mellemstore virksomheder, som udgør størstedelen af dansk erhvervsliv, er markant mindre digitale end de store virksomheder og investerer mindre i digitalisering.

Puljen er en del af initiativet SMV:Digital. Dorte Zacho Martinsen er CEO i virksomheden BM Silo og formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital:

”Med tilskudspuljen ønsker vi at hjælpe flere små og mellemstore virk-somheder med at løfte blikket fra den næste faktura og prioritere tid til at fokusere på udviklingen af sin virksomhed. Jeg oplever, at mange mindre virksomheder ønsker at investere i digitale løsninger, men at de har svært ved at komme i gang. SMV:Digital giver derfor tilskud til, at virksomhederne kan få en rådgiver inden for netop det område i deres virksomhed, som de ønsker at digitalisere. Fra min egen virksomhed ved jeg, at der er store gevinster ved at tage digitale teknologier i brug. Og de foreløbige erfaringer fra programmet viser, at tilskuddet hjælper virksomhederne med at overkomme barriererne for at komme i gang”.

Fakta om SMV:Digital

  • Initiativet SMV:Digital understøtter små og mellemstore virksomheders investeringer i digitalisering og e-handel. Initiativet startede i efteråret 2018 som del af strategi for Danmarks digitale vækst og yder bl.a. tilskud på 25.000-100.000 kr. til virksomhedernes indkøb af uvildig rådgivning om digital omstilling og e-handel.
  • Siden åbningen af SMV:Digital i 2018 har 381 virksomheder fra hele landet fået tilskud på 25.000-100.000 kr. Virksomhederne medfinansierer med et tilsvarende beløb. I efteråret vil yderligere 316 virksomheder have denne mulighed. Efterårets tilskudspulje på i alt 18,1 mio. kr. udmøntes først-til-mølle og lukker senest den 3. november.
  • SMV:Digital understøtter vækst og arbejdspladser i hele Danmark, jf. danmarkskort nedenfor med geografisk fordeling af virksomheder, der har modtaget tilskud. I en evaluering af virksomheder, der tidligere har fået tilskud, udtaler 85 pct. af virksomhederne, at det har givet anledning til investeringer i ny teknologi eller udarbejdelse af en plan for investe-ringer. Fra 2020 vil en del af indsatsen i SMV:Digital blive målrettet grøn omstilling.
  • SMV:Boardet står i spidsen for SMV:Digital, og består af virksomheds-repræsentanter, eksperter og organisationer, der alle har erfaring med eller viden om digital omstilling eller e-handel. Det skal bidrage til at understøtte regeringens arbejde med at få flere små og mellemstore virk-somheder i at blive mere digitale.
  • Se mere på smvdigital.dk.

For mere information kontakt:

Jesper Ingemann, presserådgiver i Erhvervsministeriet, 91 39 94 14, jesing@em.dk