Erhvervsministeren og dansk erhvervsliv på fælles mission i Silicon Valley

Publiceret 08-09-2019

Fra den 8. til 11. september besøger erhvervsministeren Silicon Valley. Sammen med repræsentanter fra dansk erhvervsliv og lokale iværksættere inden for tech og innovation sætter erhvervsministeren fokus på hvordan vi understøtter og udvikler danske styrkepositioner. Erhvervsministeren besøger en række virksomheder i området og får lejlighed til at se nærmere på mulighederne i innovation og digitalisering samt gå i dialog med tech-virksomheder om samfundsansvar og dataetik.

Erhvervsministeren besøger den 8.- 11. september 2019 Silicon Valley. Det sker for at få indsigt i de muligheder, som teknologi skaber for vores samfund. Ministeren deltager også i et Denmark Bridge-arrangement, der har fokus på at sikre danske virksomheder bedre adgang til den viden og kapital, der findes i Californien. Samtidig vil ministeren og dansk erhvervsliv få lejlighed til at gå i dialog med tech-virksomheder om balancen mellem digital innovation og digital ansvarlighed.

Erhvervsminister, Simon Kollerup:
”Silicon Valley er for iværksættere og virksomheder med innovative forretningsidéer, hvad Hollywood er for skuespillere. Stedet hvor risikovillig kapital, knowhow og nye digitale løsninger bliver til nye veje til vækst og fremtidens arbejdspladser. Formålet med besøget er sammen med dansk erhvervsliv at skabe fokus på danske styrkepositioner, behovet for at udnytte de nye teknologiske muligheder og ansvaret for at data bruges på en ansvarlig måde.”

Erhvervsministeren skal besøge virksomheder, der bruger teknologi til at udvikle innovative løsninger både til den private og offentlige sektor.

”Der er rigtig god mening i at interessere sig for, hvad der foregår i Silicon Valley. Det er nemlig regeringens ambition, at vi knytter forskning og erhvervslivet tættere sammen ved at styrke den tekniske forskning, der understøtter udviklingen af produktion i Danmark, og som bliver afgørende for den grønne omstilling. Og det er blandt andet samarbejde mellem forskere og erhvervsliv, der er på programmet under besøget.”

Besøget vil desuden give et indblik i nye digitale løsninger og tendenser i epicentret for den hastige teknologiske udvikling. Silicon Valley skaber samtidigt interessante samarbejdsmuligheder for Danmark, danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og besøget vil være anledning til at møde nogle af de virksomheder, som har opnået succes i Silicon Valley.

”Vi skal ikke kun investere i digital innovation. Vi skal også være digitalt ansvarlige. En forudsætning for at få ordentlig gavn af digitaliseringen er, at der i samfundet er tillid til, at de nye teknologier og data anvendes på en ansvarlig måde. Danske virksomheder har generelt høje standarder for ansvarlighed. Det kan blive en konkurrencefordel for danske virksomheder, at de også går forrest, når det gælder dataetik. Det har vi set med fx miljøstandarder.”

For yderligere information kontakt:

Jesper Ingemann, presserådgiver, tlf. 91399414, jesing@em.dk