Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Publiceret 11-11-2019

Målt på overnatninger bliver Wonderful Copenhagen og Destination Vesterhavet de to største destinationsselskaber i Danmark med henholdsvis ca. 10 millioner og ca. 8 millioner overnatninger i 2018. I alt var der 53,9 mio. overnatninger i Danmark i 2018.

Tallene fremgår af den årlige statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne, der som noget nyt har nøgletal for de kommende tværkommunale destinationsselskaber.

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne.

For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Konkurrencen er benhård, når det kommer til turisme, hvor vi ser, at nogle af vores nabolande stikker af fra os, selvom det faktisk går rigtig godt for dansk turisme. Det er derfor vigtigt, at vi holder fokus på, hvordan vi kan udvikle dansk turisme. Ikke mindst på en måde, så lysten til at se og opleve Danmark kan gå hånd i hånd med det at træffe bæredygtige valg.”

Kommunerne har til udgangen af 2020 til at konsolidere den kommunale turismefremmeindsats i destinationsselskaber. Pt. tegner der sig et billede af, at den lokale turismefremme fremover vil blive varetaget af 18 destinationsselskaber.

Find flere tal for destinationsselskaberne i VisitDenmarks destinationsmonitor

For yderligere oplysninger kontakt:

Erhvervsministeriets presserådgiver Ditte Vibe Petersen (tlf. 91337097 eller divipe@em.dk).

Udvalgte tal fra VisitDenmarks destinationsmonitor

  • Med 10,3 mio. overnatninger og en turismeomsætning på 42,9 mia. kr. er Wonderful Copenhagen det største destinationsselskab.
  • Destination Vesterhavet er med 6,7 mio. størst målt på udenlandske overnatninger. Udenlandske overnatninger udgør 80 % af overnatningerne i området.